Martinje u Tisnom – Zinga Lata Orchestra večeras svira za Mađu

0
2217
Zinga Lata Orchestra na pozornici Wind & Brass Feswtivala početkom srpnja na Rudini u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Degustacijom vina i feštom uz koncert benda Zinga Lata Orchestra u Društvenom domu  večeras završava proslava blagdana sv. Martina i Dana Općine koja je počela u ponedjeljak predstavljanjem knjige Josipa Ćuzele “Tisno, Crtice iz povijesti”.

Večer otvaraju udruge s područja Općine Tisno, koje će s pozornice Društvenog doma u 19 sati predstaviti svoje djelovanje i postignuća. Tradicionalna degustacija ili krštenje vina najavljena je za 20 sati, nakon koje u 21 sat slijedi koncert Zinga Lata Orchestra. Riječ je o 13-članoj glazbenoj atrakciji koja je u listopadu 2020. godine nastala iz Puhačkog orkestra KUD-a Hartić. Prekaljeni puhači pojačani vokalima, gitarama i klavijaturom nastupaju s obradama svjetskih i domaćih soul-funk-rock’n’roll-pop-blues hitova.

Koncert u finalu proslave sv. Martina i Dana Općine ima humanitarnu notu i posvećena je 21-godišnjem Mateu Matoševiću Mađi koji je u teškoj prometnoj nesreći koja se 2. travnja ove godine dogodila u Tisnom zadobio teške i po život opasne ozljede. Tišnjani se večeras okupljaju u Društvenom domu da bi mu s koncerta poručili da nije sam. Prihodom od šanka i donacijama pokušat će barem materijalno olakšati vrijeme opravka i rehabilitacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here