FOTO Povodom Dana Općine Tisno uručene nagrade najzaslužnijima

0
813
Ovogodišnii dobitnici nagrada Općine Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Povodom Dana Općine i blagdana sv. Martina na svečanoj sjednici Općinskog vijeća pred punim gledalištem Društvenog doma uručene su nagrade pojedincima i udrugama koji su svojim radom i postignućima zadužili zajednicu.

Svi lauerati nisu uspjeli sami preuzeti svoje nagrade. Po zahvalnicu koju je dobila učenica 8. razreda Osnovne škole Murterski škoji Patricija Bokan, za odličan uspjeh, zalaganje, međuvršnjačku solidarnost te sudjelovanje na brojim natjecanjima, došao je tata, a mame su preuzele priznanja koja su dobili Gina Nikole Pirjak, članica hrvatske kadetske košarkaške reprezentacije za osvojenu broncu na Europskom prvenstvu, i Marko Ćurić, vaterpolski i plivački trener iz Murtera.

Po nagradu Igora Stančića došao uje Frane Frkić Rižo (Foto; Rudinapress/H. Pavić)

Zahvalnicu koja je Igoru Stančiću dodijeljena za suradnju i potporu u radu KUD-u Hartić preuzeo je Frane Frkić Rižo, koji je s govornice pjasnio da se radu o velikom prijatelju i donatoru KUD-a koji je puhački orkestar 53-metarskim brodom Lastavica nedavno vozio na Vis, a lani na Šoltu.   Nagrade Općine Tisno u obliku plakete uručene su Editi Stojiljković za izniman doprinos u očuvanju tradicije tijekom 50 godina djelovanja u betinskom KUD-u “Zora” i profesorici Željki Ljubić za značajan višedesetljetni pedagoški rad i doprinos na području prosvjete i kulture Općine Tisno.

Gledalište Društvenog doma bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta (Foto: Rudinapress/H. Pavić)7

Priznanja Općine Tisno osobno su uručene polaznici Karate škole Tisno Lili Klarin za osvojene medalje na turnirima u karateu,  Jošku Reškovu za osvojeno prvo mjesto na Državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u gađanju mete u trku, Marijeti Rameši za osvojeno prvo mjesto na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u samcu za kadetkinje, Bartolu Bračanovu za osvojeno prvo mjesto na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u samcu za kadete te tišnjanskom zvonaru Frani Paviću, za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju pučkog pjevanja kao nematerijalne baštine Tisnoga.

Priznanje Udruzi Betinska gajeta 1740. preuzela je predsjednica Marinka Fržop (Foto: rudinapress/H. Pavić)

U ime Udruge Betinska gajeta 1740. priznanje za osobit doprinos u očuvanju maritimne baštine te uspješnu promociju betinske drvene brodogradnje, preuzela je predsjednica udruge Marinka Fržop.

Načelnik Kristijan Jareb iskoristio je ovu prigodu da zahvali svim djelatnicima Općine koji u svom radu daju sve od sebe, a posebno svojoj tajnici Dušanki Juragi koja nakon 43. godine rada u Općini Tisno uskoro ide u mirovinu.

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here