VIDEO: Teror građevinskih strojeva u Tisnom od osam do 24 sata – turisti Borovnika zvali policiju

1
46950
Radovi na mostu danas u 17.50 h (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Rekonstrukcija pokretnog mosta u Tisnom, poput svih ostalih radova u hrvatskom priobalju, ulazi u turističku sezonu. Kao da nije bilo dovoljno to što kolone turista u buci i prašini čekaju semafor, od neki dan su pikameri počeli lupati i po mraku. Do same ponoći!

Radovi su započeli 7. ožujka i rok završetka je 90 dana. Rok se ozbiljno približava, pa vrijedni radnici slavonskobrodskog Sitolora rade i subotom i nedjeljom, i svetkom i petkom. U početku se radilo do 16 sati, pa do 19, a ima nekoliko da rade sve do ponoći. U subotu navečer intervenirala je i policija, zbog pritužbi gostiju iz hotela Borovnik koji se nalazi točno na otočnoj strani mosta.
–  Nama su gosti, jedna gripa biciklista, došli 6. ožujka, a rekonstrukcija mosta je počela već dan kasnije. Ja smatram da su radovi na mostu stvar općeg dobra i zato mi s gostima razgovaramo i molimo ih za strpljenje. Sve sobe su klimatizirane i dobro su zvučno izolirane, a bašta je s druge strane. Je, to je buka, prašina, otežan promet.., ali ljude molimo za strpljenje. Uglavnom su imali razumijevanja. Međutim, posljednjih dana radi se do kasno u noć i zato su se jedni gosti, grupa od 54 umirovljenika iz Nizozemske, u subotu navečer bunili i inzistirali su da se se zove policija – ispričao nam je Dane Slamić, vlasnik hotela Borovnik.
– To su naši dobri gosti. I do sada su bili strpljivi. Međutim, ujutro rano prije šest trebali su krenuti na put, a pikameri nikako da se zaustave. Svi mi u Borovniku, kao i naši gosti, znamo da se treba i mora raditi, ali neka se radi u pristojno i propisano vrijeme – rekao je Slamić.
Policijskoj ophodnji je trebalo dugo da dođe. Nakon višekratnih poziva konačno su došli, nekoliko minuta prije pola noći. I pikameri su se ugasili, ali ne zna se je li to bilo zato što je došla policija ili zato jer je došla ponoć.
– Buka građevinskih strojeva i prašina u turističkoj sezoni od jutra do pola noći, složit će se svi, nisu opcija. Mora se naći neko rješenje –  kaže Slamić.
Slično misle i ostali, i vlasnici i gosti terasa i lokala u središtu Tisnog. Svi pozdravljaju to što se most konačno popravlja, ali moraju li radovi uvijek ući u turističku sezonu? U nedjelju su radnici Sitolora završili posao u 18 sati. Tišnjani se boje što se događati slijedećih dana. Ujutro ćemo pitati Hrvatske ceste.

Djelić atmosfere s mosta u subotu u noći kamerom mobitelja zabilježio je naš čitatelj: 

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here