Pirovac: Održan koncert u sklopu manifestacija povodom Dana Svetog Jurja

0
3300
Pjevački zbor "Sveti Juraj" Pirovac, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U sklopu mnogobrojnih događanja povodom blagdana sv. Jurja i Dana Općine Pirovac, sinoć je u pirovačkoj kino dvorani održan koncert pjevačkih zborova “Sveti Juraj” i “Sveti Mihovil” kao i klape “Gimnazijalke”.

Koncertni program započeo je pjesmom “Pirovcu momu” u izvedbi domaćina, pjevačkog zbora “Sveti Juraj”. “U polju se” i “Sušna zikva na škoju” u nastavku programa, pjesme su koje je pirovački zbor otpjevao s velikim guštom pri čemu su bili nagrađeni gromoglasnim pljeskom publike.

Pjevački zbor “Sveti Juraj” Pirovac (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Pjevački zbor “Sveti Mihovil” iz Murtera predstavio se pak s pet pjesama; “Panis angelikus“, “Prid jaslicama”, “Ispod suhozida”, “Dajte mi napjev svoj” kao i “Stabat mater”.

Slušajući predivne melodije zbora iz Murtera, zaigrala su srca svih prisutnih i dirnula im dušu. Moglo se to osjetiti u pirovačkoj kino dvorani.

Pjevački zbor “Sveti Mihovil” iz Murtera (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Vrlo lijepi koncert s pjevnim melodijama dodatno je začinila mlada ženska klapa. “Gimnazijalke” su posebno oduševile publiku prilikom izvedbe pjesama “Cetina”, “Zaspalo je siroče”, i “Lipo ime”. Publici su se očito, vrlo svidjele.

“Gimnazijalke” (Foto: Rudnapress/S. Henjak)

Po subjektivnoj ocjeni autora ovog članka, ali i po pljesku publike, najbolje su bile primljene izvedbe “Pirovcu momu”, “Prid jaslicama” i “Cetina”.

Pirovački Pjevački zbor “Sveti Juraj” oduševio je publiku završnim setom izvevši pjesme “Uvik ću te svojom zvati”, “Hodaj”, “Praise His Holy Name”, ali i južnoafričkom “Syahamba“.

Nakon burnog pljeska i znakova odobravanja pjevački zbor “Sveti Juraj” iz Pirovca za bis je izveo “Pirovcu mom”, Vedranka Šikića – Balare kojega su i sami pozvali da zasvira i zapjeva s njima na pozornici.

Pogledajte fotogaleriju s glazbenog događaja:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here