NAJAVA Kawasaki 3p, Šporkestar i Rimska noć Colentuma

0
1558

Četvrtak u našim mjestima donosi čitav niz događanja koja se se smiju propustiti:

Murter večeras s početkom u 20:00 sati priređuje veliki povijesno-zabavni eventu “RIMSKA NOĆ NA COLENTUMU 2018”. Na Gradini – Colentumu u izvedbi Dramske scene “Virko” i djece Colentum bit će upriličena predstava “Što ima novo u Rimu?” u kojoj će biti satirično dočarano sve ono što niste znali o rimskim carevima i njihovoj ćudljivosti, “Rimljane” će glazbom tetošiti sopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić, organizira se noćno ronjenje pod reflektorima “Okusi amfore” – oni koji izrone dobitne amfore sa žigovima murterskih restorana osvajaju raskošnu antičku večeru. Nagradni photo booth Colentum & Igre prijestolja, zabavno je nagradno fotografiranje u autentičnom filmskom prijestolju “Game of thrones”, iz koje nastali kadrovi idu diljem svijeta, te antički sajam i domjenak za okrjepu. U sklopu Rimske noći bit će prikazan dokumentarac “BAKE- priča o murterskim pokladama” . Za dolazak do lokacije Colentuma iz centra Murtera, osiguran je besplatan prijevoz turističkim vlakićem – pozivaju organizatori, a to su Turistička zajednica Općine Murter-Kornati, Udruga Argonauta, Kazalište Virko i Udruga Latinsko idro.

U Betini ispred Muzeja s početkom u 21 sat će upriličiti jazz koncert splitskog sastava Šporkestar. Kkvartet „Šporkestar“ osnovali su Goran Cetinić Koća (gitara) i Jasenka Markov Anterić (flauta i glas). Uz njih je na bas gitari Roko Bandalo. Sastav svira standarde i nekoliko autorskih kompozicija. Za njih kažu da zvuče kao da su sletjeli iz 70-Šporkestar, stoji u jednoj od njihovoh najava,  kao i uvijek predaje svoje grubo i suptilno tijelo zvuku da bi vi osjetili neizmjernu sreću…” I pozivaju: “zaroni s nama, što veća gužva – veća ekstaza…”

Šporkestar (FB)

U Tisnom nas večeras očekuje drugo izdanje festivala Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora. Na Veliku Rudinu nam u 22 sata stiže veliki zagrebački punk-rock bend Kawasaki 3P!
.Višestruki dobitnici nagrada Porin i Crni mačak, nosioci Hita godine Radia 101… kažu da jako cijene što su u godini kada slave 25 godina postojanja dobili priliku svirati u Tisnom. To im je i prva svirka na otoku. S- premili smo veselu i žestoku kombinaciju tuluma u Kawasaki 3P stilu. Svi ljudi kojima je veselja, plesa i skakanja neizostavno bi večeras trebali biti na Rudini – poručuje Davor Viduka, gitarist benda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here