Wressingov “organ-heavy soul & funk” još jednom zapalio Loca Villu

0
821
Raphael Wressing nastupa na orguljama, doslovno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Beach bar Villa Loca ugostio je u nedjelju soul-funk-blues spektakl najvišeg ranga – austrijski orguljaški virtuoz Raphael Wressing uspio je okupiti i na noge podići ovdašnju tradicionalno rezerviranu publiku.

U Loca Vili nastupio je na svojim originalnim Hammond B 3 orguljama, legendarnom instrumentu od kojeg se ne razdvaja. S njim su na ljetnoj europskoj europskoj turneji i talijanski gitarist svjetskog statusa Enrico Crivellar, standardna pratnja austrijskog orguljaša, te poseban gost iz Brazila – bubnjar Yuriji Prado, čije je nastup najavljen kao posebna atrakcija.

Wressingov “organ-heavy soul & funk” okupio je sinoć u Loca Villi poznavatelje i štovatelje glazbe s cijelog otoka, a i sasvim je dobro sjeo i redovnim gostima Loca Ville, a radi se većinom o poklonicima elektroničke glazbe iz Velike Britanije, gostima festivala u Gardenu. Emotivan i strastven u nastupu, Wressing ni ovaj put nije propustio vrlo efektno poentirati, uz goruće orgulje, njegov zaštitni znak.

Kratki nastup Jeff Franca, bubnjara već legendarnog i svjetski priznatog benda Thievery Corporation iz Washingtona, bio je posebna, nenajavljena poslastica za publiku u Tisnom. Franco je na koncertu bio dio publike, ali nije propustio dati svoj doprinos vrlo energičnoj glazbenoj večeri, mijenjajući na kratko Yurija Prada iz Sao Paola.

Wressingov nastup je emotivan i strastven. Kad je takav i odgovor publike, onda gore orgulje (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

-Imati na raspolaganju ovakve glazbenike, i to u jednoj ovako intimnoj atmosferi, privilegij je rijetkih, koji je, čini se, rezerviran za nas na otoku Murteru. A to nije slučajno! – komentirao je glazbenik iz Jezera Tino Barešić, čijim posredstvom su Wressing i društvo stigli u Tisno.

Austrijski orguljaš u Loca Villi je svirao i lani, a prethodno je nastupao na Festivalu slobodne glazbe u Murteru. Svaki put je oduševljen atmosferom i toplinom kojom ga obasipaju prijatelji i glazbeni fanovi s našeg otoka, baš kao i Enrico Crivellar.

– Sretni smo što možemo ugostiti glazbenike ovakvog nadahnuća i tehničke vještine. Bila je to još jedna večer za pamćenje – kaže Barešić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here