Ne propustite Sudar Percussion – KUD “Hartić” i Big Band Bjelovar bili su uvertira u večerašnji spektakl

0
711
Big Band Bjelovar u Tisnom

Hartić Wind & Brass Festival otvorio je sezonu koncerata na Rudini u velikom stilu – Kancone i šansone u izvedbi Puhačkog orkestra KUD-a Hartić u petak su dostojno najvile sinoćnji nastup Bing Benda Bjelovar, čiji je moderni jazz izričaj publika izvrsno primila. Večerašnji koncert samoborskih udaraljkaša Sudar Percussion finale je glazbenog spektakla na Rudini koji neće propustiti nitko tko išta o glazbi zna.

Pblika nas je odlično primila, a organizacije udruge KUF Hartić besprijekorna i na najvišm nivou, tako da nam gostovanje u Tisnom ostaje u najljepšem sjećanju – rekao nam je nakon sinoćnjeg koncerta Big Banda Bjelovar njihov dirigent Bruno Bišća.

Žao mu je tek što nisu uspjeli poslušati koncert domaćina, ali ni večerašnji nastup samoborskih udaraljkaša. – Sezona je glazbenih nastupa i festivala, tako da je teško okupiti sastav poput našeg, u kojem je polovica naših, bjelovarskih članova, a ostatak čine profesionalci, profesori ili studenti i ostatka Hrvatske i inozemstva, koji su svaki dan angažirani na drugom mjestu – rekao nam je Bišćan.

U večerašnjem finalu Hartić Wind & Brass Fetivala očekuje se pravi spektakl, koji će ostaviti snažan dojam na dobre poznavatelje glazbe, ali i na potpune neznalice. Samoborki udaraljkaši u sebi svojstvenom energičnom stilu izvodit će glazbu francuskog skladatelja Jean-Michela Jarrea. Udaraljke koje zvuče kao elektronski stvorena glazba već četiri desetljeća oduševljava obožavatelje elektronske glazbe diljem svijeta, ali i one koji elektronsku glazbu nikad nisu lušali i o njoj ništa ne znaju.

“Spoj elektroničke glazbe i klasičnih udaraljkaških instrumenata je novi izazov ansambla i korak dalje u otvaranju glazbenih mogućnosti”, stoji u najavi “neponovljivog speektakla”, koji, među ostalim, sadrži i “posebne vizualne efekte”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here