Tjedan folklora u Betini otvoren s Večeri poezije, večeras se nastavlja Dječja večer

0
2309
Večer folklora u Betini (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

S Večeri poezije ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje sinoć je otvoren Tjedan folklora u Betini.

Okupljeni zaljubljenici u poeziju uživali su u čitanju pjesama od kojih neke datiraju čak iz 1982. godine. Pjesme Dinka Škevina čitao je Silvio Tomas, Mirela Lukin je čitala pjesme posvećene Kornatima te im se pridružila i Murterka Tina Skračić koja je čitala pjesme Ive Šikića Balare.

– Večer poezije se u Betini održava drugi put, ali kako je nailazi na odaziv i oduševljenje publike odlučili smo da postane redovit događaj i da s njime gostujemo i u drugim mjestima. Također će se u srpnju i kolovozu večer poezije održati i u Jezerima i u Tisnom – istaknuo je Silvio Tomas.

Večer poezije u Betini (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Betinsku Večer poezije, naime, svojim su pjesmama obogatili Mirela Klarin iz Jezera i Branko Pavlov iz Tisnoga, pa će im se Betinjani za koji mjesec odužiti gostovanjem u Jezerima i Tisnom.

Manifestaciju je pratila pjevačka skupina KUD-a Zore i Oliver Jakovčev Berekin, koji je nastupio uz gitaru.

Predsjednica KUD Zore marinka Fržop ovom prigodom je istaknula kako su jako zadovoljni odazivom gostiju, tim više što je ovo tek drugo ovakvo okupljanje u Betini.

Večer poezije u Betini (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Tjedan folklora nastavlja se večeras s početkom u 19 i 30 sati, kada na Trgu na moru počinje ‘Dječja večer’. Djeca iz dječjeg vrtića Školjkica će kroz pjesmu, ples i igrokaz pokazati kako su se betinska djeca igrala u neka davna vremena, kada nije bilo kompjutera i ostalih čuda modernog doba. Također u goste dolaze dječje folklorne skupine Zadarski Tanac, KUD Koledišče iz Jezera i Mandolinski orkestar OŠ Murterski škoji.

Večer poezije u Betini (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here