FOTOGALERIJA Dječja večer folklora u Betini

0
2633
Dječja večer folklora u Betini (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Sinoć je u Betini održana večer dječjeg folklora u sklopu manifestacije Tjedan folklora u Betini, a u organizaciji Kulturno umjetničkog društva ‘Zora’.

Bogatstvo i ljepotu svojih običaja prikazali su članovi Kulturno umjetničkog društva ‘Koledišće‘ iz Jezera, dječja folklorna skupina ‘Zadarski tanac’ iz Zadra, Mandolinski orkestar Osnovne škole Murterski škoji, najmlađi od najmlađih, djeca iz dječjeg vrtića ‘Školjkica’ kao i domaćini Kulturno umjetničko društvo ‘Zora’ iz Betine.

Kroz pjesmu, ples i igrokaze djeca su pokazala publici kako su se nekad igrali naši stari, a svi zajedno prisutni prisjetili su se kako je to bilo dobro vrijeme – bez kompjutera i ostalih ‘čuda’ modernog doba.

Foto: Rudinapress/S. Henjak

– Ponosni smo na svoje male folkloraše, a isto tako i na ostala društva jer su na lijep način prikazali kulturnu baštinu svoga kraja. Drago nam je što je veliki broj ljudi iz našeg mjesta došao podržati ovu manifestaciju. Budućnost kulture i običaja je sigurna, naročito zbog velikog broja mladih folkloraša koji su danas, pjesmom i plesom ispunili Trg na moru – kažu nam organizatori.

Nakon nastupa slijedila je dodjela zahvalnica i druženje sudionika uz iće i piće na betinskom Trgu na moru.

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na večeri dječjeg folklora u Betini: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here