Tour of Croatia: Pirovačku magistralu okupirat će biciklisti

0
2648

Treća po redu međunarodna biciklistička utrka “Tour of Croatia” održat će se od 18. do 23. travnja u šest etapa, a na našem će području treća etapa spomenute utrke proći danas, 20. travnja.

Od Imotskog do Zadra vozit će se 58 kilometara na relaciji Lepenica – Boraja – Vrpolje – Donje Polje – Ražine – Šibenik – Vodice – Pirovac – Drage, a radi sigurnosti svih sudionika u prometu, sudionika utrke i posjetitelja te nesmetanog odvijanja utrke, policija će privremeno zatvarati neke cestovne dionice i promet usmjeravati na alternativne pravce, priopćila je PU Šibensko-kninska.

Tako će državna cesta D 8 na relaciji Šibenik-Drage biti privremeno zatvorena, točnije od 14 do 16 sati.

Bicikliste koji prolaze pirovačkom magistralom možete uživo vidjeti i pozdraviti danas u popodnevnim satima, točnije u vremenskom periodu od 15.11 sati do najkasnije 15.34 sati prema najavi organizatora.

Ove će godine nastupiti čak 5 World Tour timova, a slike iz Hrvatske prenosit će se na 90 postaja sa 6 kontinenata, uključujući i Eurosport. Potencijal utrke prepoznala je i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) klasificirajući je u prvu kategoriju, što znači da se nalazi odmah iza najpoznatijih biciklističkih utrka i grand tour utrka poput Tour de France, Giro di Italia i Vuelta a España.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here