Marin Mikšić: Od 20-ak članova koji su jučer napustili HSS neki se već vraćaju

0
3555
Marin Mikšić, predsjednik ŽO HSS-a Šibensko-kninske županije (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vodstvo Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke uvjereno je da se Murter nije preko noći promijenio, da će stranka vrlo brzo prežaliti 20-ak prebjega i da će HSS ponovno pobijediti na izborima.

– Bili smo svjedoci jedne predstave koja se dogodila jučer u Općini Murter-Kornati, ali već tijekom jutra krenuli su me nazivati deseci članova HSS-a iz Murtera. Po onome što govore, vjerujem da za HSS u Općini Murter-Kornati neće biti nikakvih poteškoća da nastupi na slijedećim lokalnim izborima, gdje ćemo i dalje imati svog kandidata za načelnika, svoju listu i siguran sam u još jednu pobjedu u Općini Murter-Kornati – rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Marin Mikšić, predsjednik ŽO HSS-a.

Milan Buzov, Marin Mikšić i Marija Radić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

On kaže kako to što se dogodilo u Murteru nije ništa novo na hrvatskoj političkoj sceeni.

– Takve su pojave učestale, ali svima mora biti jasno da su ovako nastupali i mnogo veći igrači od općinskih načelnika, izdvajali se od stranaka, od svojih matica, pa i osnivali svoje stranke, a svi znamo kako su završili. Malo su zasvijetlili, izgorjeli, nestali. Nema ih više na političkoj sceni – komentirao je Mikšić prelazak murterskog načelnika s prijateljima i suradnicima u HDS.

– HSS je stranka stara 113 godina sigurno je da će imati svoje mjesto na hrvatskoj političkoj sceni i u budućnosti, a posebno u Šibensko-kninskoj županiji. Svakodnevno nam pristupaju novi članovi. Evo tu su pristupnice. To je ono što se događa u HSS-u, bez obzira na ove devijacije – rekao je Mikšić.

Murterski ogranak još uvijek nije raspušten. Najavljeno je kako će o raspuštanju i imenovanju povjerenika odlučiti Županijski odbor koji će se sastati sljedećih dana, kada se strasti malo slegnu.

Konferencija za novinare ŽO HSS-a (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na pitanje o broju konvertita u Murteru, rekao je da stranka raspolaže s okvirnom brojkom od dvadesetak članova koji ih napuštaju zbog prelaska u HDS. – Po informacijama od jutros, 80 posto članova ostalo vjerno HSS-u, a 20 posto je izašlo. No, i od tih ljudi koji su jučer izašli, već danas su se neki vratili natrag – rekao je Mikšić.

Za prelazak HSS-ovaca u ekstremno desnu stranku za koju nikad u životu nisu čuli, Mikšić krivi upravo neinformiranost.

– HSS-ovci Murtera su ogorčeni načinom na koji se pristupilo jednoj ozbiljnoj stvari, kao što je lokalna politika. I u lokalnoj politici, pogotovo kad su izbori, važno biti ozbiljan. Dva mjeseca prije izbora napraviti ovako nešto, u najmanju ruku je neozbiljno. Zna se što je ozbiljna politika, a što je neozbiljno – rekao je Mikšić, ponovivši još jednom da je HSS stranka stara 113 godina, duboko ukorijenjena u Murteru.

– Apsolutno, pobjedu ćemo imati u Murteru. Da li u koaliciji ili samostalno, vidjet ćemo – rekao je Mikšić, koji u to ne sumnja i stoga što smatra da su Murterini dovoljno puta do sada rekli koliko su čvrsto uz HSS.

Mikšić kaže da su se neki od 20-ak HSS-ovaca koji su se jučer fotografirali s čelništvom HDS-a već pokajali (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here