27. OBLJETNICA BITKE Traži se istina za Jakova Crvelina

0
3349

Danas (ponedjeljak, 24. veljače) obilježava se 27. obljetnica bitke za Dragišiće, u kojoj je počinjen jedan od najstrašnijih zločina nad hrvatskim braniteljima koji još uvijek nije procesuiran.

Okupljanje je u 11.00 sati u Dragišićima, gdje se pod spomen pločom polažu vijenci i pale svijeće. U 12.00 sati u Čistoj Velikoj održat će se misa zadušnica za pale hrvatske branitelje, a u 17. sati u Tisnom misa zadušnica za Jakova Crvelina.

Tog 24. veljače 1993. godine vojska paradržave ‘Krajine’ zarobila je deset hrvatskih branitelja koji su nakon šestosatne borbe ostali bez streljiva. Iz bezobzirne osvete zbog
gubitaka koje su im nanijeli u borbi, četnici su napravili pokolj među zarobljenicima, tako da su do zatvora u Kninu živa su stigla samo šestorica. Tijela mučki ubijenih Jakova Crvelina iz Tisnog i Borisa Kartela iz Putičanja su razmijenjena, kao i šestorica preživjelih, dok se sudbine i posljednja počivališta Borisa Troskota iz Kašića Banjevačkog i Borislava Periše iz Krkovića ni danas ne znaju.

Njihovi suborci i prijatelji okupljaju se svakog 24. veljače u Dragišićima kako bi prisjetili ove bitke i zatražili pravdu za žrtve. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here