SJEĆANJE Od bitke je prošlo 27 godina, no istine i pravde još nema

0
1726
Dragišići danas/Jakov Crvelin (Foto: Rudinapress)

Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća danas je obilježena 27. obljetnica bitke za Dragišiće.

U bitci koja je započela u zoru 24. veljače 1993. godine napadnuti pripadnici 15. domobranske pukovnije uništili su neprijateljski tenk, dvojicu su agresorskih vojnika ubili, a dvojicu ranili. Malobrojniji i slabije naoružani pružali su herojski otpor, no opkoljeni su i zarobljeni kada su oko podneva ostali bez streljiva. Iz bezobzirne osvete zbog
gubitaka pretrpljenih u borbi, napadači su napravili pokolj među zarobljenicima. Do zatvora u Kninu živa su stigla samo šestorica. Tijela mučki ubijenih Jakova Crvelina iz Tisnog i Borisa Kartela iz Putičanja su razmijenjena, kao i šestorica preživjelih, dok se sudbine i posljednja počivališta Borisa Troskota iz Kašića Banjevačkog i Borislava Periše iz Krkovića ni danas ne znaju.

Na komemoraciju u Dragišiće došli su suborci, članovi obitelji, prijatelji te predstavnici lokalnih i državnih vlasti. Bilo ih je manje nego prethodnih godina, no predsjednik braniteljske udruge Općine Tisno Slavko Marov kazao je da to ne znači da će odustati od pune istine i pravde za ubijene suborce.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here