Još je malo ostalo do utrke Tisno Trail

0
2183
Tisno Trail 2016. Katarina Kokan i Kristijan Jareb (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U sklopu šestog kola Dalmatinske trail lige ove subote, 10. lipnja održat će se 2. Trail utrka u Tisnom i na otoku Murteru.

Otok Murter idealan je za aktivan odmor za sve generacije, kažu organizatori Trail utrke u Tisnom, te se nadaju kako će trkače iz cijele Hrvatske poslužiti lijepo vrijeme kako bi se manifestacija mogla nesmetano održati.

Na 2. Trail utrku kažimo, za sad je prijavljeno 170 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a registracije su i dalje otvorene, i to sve do sutra, (subota), 10. lipnja do 15 sati.

Startnina iznosi 100 kuna, a trkači svoje snage mogu okušati u dvije kategorije. Ruta “oko mista” duga je 8,7 kilometara s usponom od 150 metara, dok je ruta “oko otoka” duga 21,5 kilometara s usponom od 350 metara.

– Stanovnici otoka Murtera su odavno poznati kao vrijedni težaci koji su obrađivali svoja polja od zaleđa do otoka u murterskom akvatoriju, a tu je i bogata ribarska i pomorska tradicija cijelog otoka koja ih obilježava kroz povijest. Možete samo zamisliti koliko su truda stoljećima uložili za izrađivanje suhozida i pješačkih staza kroz predivne pejzaže s pogledom na arhipelag Nacionalnog parka Kornati kroz koje ide utrka Tisno Trail – kažu nam organizatori iz Udruge Dalmacija Trail, zadivljeni našim prostorima.

Vrijedno je spomenuti da registracijom na Tisno Trail dobivate potvrdu za dnevni parking, a prvih 150 natjecatelja koji su izvršili svoju uplatu imaju osigurane majice.

Kako doznajemo od organizatora, nakon napornijeg prvog dijela, za sve sudionike slijedi opuštanje uz okrjepu i zabavu. Dakle, nakon utrke i proglašenja pobjednika organizirana je večera i fešta uz Milu Perkova & Johnny Walker Band na Trgu Rudina u samom središtu mjesta.

Pokrovitelji utrke su Turistička zajednica Općine Tisno i Udruga Dalmacija Trail, dok su tehnički pokrovitelji utrke DVD Tisno, DVD Pirovac i Komunalno poduzeće Ježinac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here