USKOK: U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji

0
1267
Novinarske ekipe danas su čekale izjave ispred Općine Murter-Kornati (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om”, očitovao se Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta o jutrošnjem uhićenju načelnika Tonija Turčinova.

“Navedene radnje koje se provode na području Šibensko-kninske županije odnose se na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da je uhićen i načelnik jedne općine”, stoji u priopćenju USKOKA-a.

USKOK najavljuje kako će nakon ispitivanja osumnjičenika uslijediti donošenje odluke o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, uz obećanje da će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Novinarske ekipe nacionalnih medijskih kuća od jutros u Murteru pokušavaju doznati nešto više. Izjave ime Općine Murter-Kornati, međutim, ne daje nitko, jer nema načelnika. Prolaznici koje presreću TV kamere ne govore ništa ili pokušavaju relativizirati slučaj.  Murterski načelnik u Općinskom vijeću, pa ni izvan njega, zapravo nema prave oporbe koja bi bila spremna iskoristiti aferu za prijevremene izbore i preuzimanje vlasti. Za sada.

Murter je u znaku Bak (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here