MALA GOSPA Veslanjem i koncertom “Prljavaca” označen kraj sezone

0
1343
Prljavo kazalište na Rudini (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Zbog opasnosti da će ga prekinuti kiša, program proslave blagdana  Male Gospe u Murteru je žurio i koncert Prljavog kazališta je počeo pola sata ranije. No svejedno se slavilo sve do tri ujutro.

Vol na ražnju od jutra je najavljivao spektakl. Bio je najvažnija sporedna stvar na proslavi Male Gospe u Murteru i za njega se, shodno tome, pobrinuo i MNK Murter.

Na Veslačkoj regati “Od mula do mula” od 17 do 19 sati su se izmjenjivale posade iz Murtera i Betine, prvo one dječje, pa ženske i muške. Jugo je bilo neodlučno, a prvi veslači uspješno su prkosili morskim strujama i vjetru te uz silne ovacije publike s rivi, dovezli svoje kaiće do cilja. I do kraja. Pobjednička ekipa je bila miješane posade, iz Murtera i Betine.

Skakalo se u more u robi (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Isplovilo je potom devet ženskih posada, koje su imale dulju i zahtjevniju rutu od djece, istu kao i muškarci. No osim muka s poravnavanjem gajeta na startnoj liniji, nisu imale drugih poteškoća. Svih devet ženskih posada dobilo je bitku s morem, na čelu s pobjednicama iz Betine. Muškarce je čekao isti zadatak i opet je svih devet posada je u zalazak pristiglo do cilja, s tim da su među muškarcima najbrži bili Murterini.

Od ranog jutra spektakl je u režiji MNK Murter najavljivao pečeni vol (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Dok su se privezivali, “Full gas” je započeo zagrijavanje za spektakl što su ga najavljivali “dečki iz Dubrave”.  Zbog naznaka kiše, kojoj je cijeli jučerašnji dan i danima prije bilo nemoguće odrediti točno vrijeme kad će početi padati, “Prljavo kazalište” je na pozornicu izašku u 20.30, umjesto u 21 sat, kako je stajalo u najavi. Nitko se nije bunio. Kraj koncerta označen je spektakularnim vatrometom, koji je osvijetlio pozornicu i more publike. No, to nije bio kraj. “Fešta u Murteru” se nastavila sve tri sata!
Cijeli spektakl, upriličen za simboličan ispraćaj sezone i proslavu blagdana Male Gospe, Murteru i prijateljima Murtera, omogućili su Općina i TZO Murter-Kornati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here