Kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Pirovac je Ljubica Šinkić Selman: ‘Briga za svakog čovjeka’

2
5782
Ljubica Šinkić Selman, s Emilom Matušom, Nediljkom Dujićem i dijelom tima HDZ-a za Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Hrvatska demokratska zajednica predstavila je danas kandidate koje će na izborima 21. svibnja istaknuti za vođenje Općine Pirovac – kandidatkinja za načelnicu je Ljubica Šinkić Selman, a za zamjenika Emil Matuša.

Ljubica Šinkić Selman bit će ujedno i nositeljica liste HDZ-a za Općinsko vijeće. Lista i stručni tim HDZ-a bit će predstavljeni 10. svibnja na središnjem skupu stranke u Pirovcu.

Šinkić Selman ističe kako je u Pirovcu nužno osigurati napredak i razvoj u svim smjerovima: prostornom, gospodarskom, kulturnom, sportskom, komunalnom i svakom drugom. Odluke će, najavljuje, donositi zajedno s građanima, savjetujući se s njima u neposrednom kontaktu i putem javnih tribina, a u njihovoj izradi sudjelovat će i stručni tim stranke.

Nediljko Dujić, Ljubica Selman Šinkić i Emil Matuša (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Osigurat ćemo ravnomjeran razvoj Pirovca i naselja Kašić i Putićanje kroz aktivno sudjelovanje mjesnih odbora u odabiru i osmišljavanju projekata važnih za lokalnu zajednicu. Izradom Strategije razvoja stvorit će se uvjeti za povlačenje bespovratnih sredstava iz fondova EU i tako osigurati realizaciju važnih projekata. Izmjenama i dopunama postojećeg Prostornog plana stvorit ćemo uvjete za ulaganja u području turizma i drugih vidova poduzetništva, kao i sporta i rekreacije – najavljuje Šinkić Selman.

Među ostalim, HDZ najavljuje i proširiti socijalni program i socijalne mjere Općine. Planiraju do konačne izgradnje dječjeg vrtića s jaslicama financirati polovicu sadašnje cijene vrtića, a za što će sredstva osigurati uštedom na plaći zamjenika – koji bi, u slučaju njihove pobjede bio volonter. Žele i učenicima osnovne škole financirati školske udžbenike u cijelosti te izvanškolske aktivnosti u iznosu od 200 kuna mjesečno po učeniku. Također, namjeravaju osigurati i besplatan prijevoz svim srednjoškolcima s prebivalištem u Pirovcu. Žele povećati postojeće potpore studentima, uspješnim sportašima, egzistencijalno ugroženim hrvatskim braniteljima i umirovljenicima. Financijski i organizacijski će podupirati sve kulturne, sportske i društvene udruge koje rade na promociji Općine Pirovac i čiji rad je transparentan…

– Briga o svakom čovjeku u središtu je naše pažnje. Sinergijom stručnosti, zakonitosti, racionalnosti i zajedništva služit ćemo svojim mještanima, gospodarski osnažiti općinu i stvoriti pretpostavke za daljnji održivi razvoj  – rekla je Šinkić Selman.

Prof. Emil Matuša nezavisni je kandidat za zamjenika načelnice i na listi HDZ-a za Općinsko Vijeće. – Kandidiram se kao volonter. Trenutno sam zaposlen u Gimnaziji Antuna Vrančića u Šibeniku, gdje radim od 2008. godine. Stavljam se na raspolaganje Pirovcu, zajedno sa stručnim timom HDZ-a i potrudit ću se pridonijeti boljitku općine svojim konstruktivnim radom – rekao je ovom prigodom Matuša.

Uz kandidate s liste i neke od članova stručnog tima HDZ-a, podršku kandidaturi Ljubice Šinkić Selman i Emila Matuše na predstavljanju kandidature je došao dati i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Nediljko Dujić.

– Došao sam tu dati punu potporu Ljubici Šinkić Selman, njenom zamjeniku i listi za Općinsko vijeće. Mislim da se radi o vrlo kvalitetnoj kandidatkinji koja sa svojim timom ima objektivno najbolji program za Pirovac. Što se tiče Županijskog HDZ-a i ostale infrastrukture, kao i mene osobno, oni imaju punu potporu, logistički i politički. Vjerujem u dobar rezultat HDZ-a u Pirovcu 21. svibnja – rekao je Dujić.

 

2 KOMENTARI

  1. Mislim da ova ekipa ima velike šanse za napravit Pirovac boljim zaživot svakog mještanina. Još ću pogledati program ostalih kandidata. Al ovo malo šta iz članka vidim, i koliko dobro poznajem rad Ljubice vjerujem da je ovo lista i kandidati kojima ću dati svoj glas na lokalnim izborima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here