Na betinskoj regati 89 Optimista i Ilci

0
1097
Pobjednici 48. betinske regate (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U organizaciji Jedriličarskog kluba “Žal” u Betini je proteklog vikenda održana 48. po redu betinska regata u klasama Optimist i Ilca 4 sa s rekordnih 89 sudionika iz Hrvatske, Italije i Slovačke.

Jedrilo se subotu 12. i nedjelju 13. kolovoza, iz Jedriličarskog doma “Branimir Uroda” prema Modravama i regatnom polju u Pirovačkom zaljevu po laganom burinu i maestralu. Iako je isplovljavanje zbog bonace i okretanja vjetra kasnilo, oba plovna dana su uspješno iskorištena.

Regatno pole 48. betinske regate – pogled s Plodina (Foto: Rudinapress/H. Pavć)

Evo rezulzaza: Ilca 4

  1. Borna Biluš JK Tijat
  2. Luka Grbelja JK Tijat
  3. Zara Milutin Vlahov JK Tijat

Optimisti:

  1. Bepo Duplančić JK Labud
  2. Marko Barišić JK Split
  3. Zoran Jakić JK Split

Optimisti djevojčice:

  1. Valentina Jelić JK Mornar
  2. Bruna Princivali JK Trogir
  3. Tanja Ozretić JK Mornar

Optimisti dječaci do 12 godina:

  1. Marko Pezelj JK Mornar
  2. David Ravllinić JK Split
  3. Jakov Žaja JK Trogir

Optimisti djevojčice do 12 godina:

  1. Andrea Bralić JK Uskok
  2. Vita Marinović JK Split
  3. Tereza Ema Pouchly JK Split
48. betinska regata isplovila je iz Jedriličarskog doma “Branimir Uroda” (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Među 89 natjecatelja nastupilo je i šest jedriličara iz kluba domaćina. Ovaj put se nisu našli među najboljima, no u Žalu zbog toga ne očajavaju. Naprotiv, predsjednica kluba Anđelina Jušić i trener Denis Magazin najavljuju nove šampione.

Objavljuje JK “Žal” Betina u Nedjelja, 13. kolovoza 2023.

– Ljetna školu jedrenja JK “Žal” koja je u tijeku pohađa preko 40 polaznika, a evo već očekujemo i novu generaciju malih jedriličara koju ćemo upisati u jesensku školu jedrenja. Ta djeca jamstvo su očuvanja jedriličarske tradicije Betine i otoka Murtera te je samo pitanje vremena kada će se pojaviti i novi šampioni – rekao nam je trener Magazin, uz još jedan poziv djeci uzrasta od sedam do 12 godina da oplemene svoje slobodno vrijeme u školi jedrenja Jedriličarskog kluba “Žal”. Osim djeci i klubovima koji su sudjelovali, predsjednica JK “Žal” Anđelina Jušić posebnu zahvalu za 48. betinsku regatu upućuje pokroviteljima bez kojih regate ne bi bilo: Općini Tisno, Turističkoj zajednici mjesta Betina, Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije, Brodogradilištu i marini Betina te Marini Hramina Murter.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here