Betinska lađa Marinka i kapetan Fržop pobjednici su Latinskog idra

1
6112
Toni Sladić, Ivan Čobanov i kapetan Ante Fržop (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Među 67 leuta, gajeta i kaića pobjedu u ukupnom poretku ovogodišnje Regate Latinsko idro odnijela je betinska lađa Marinka MU 906 s kapetanom Antom Fržopom te Tonijem Sladićem i Ivanom Čobanovom u posadi, 13-godišnjakom i 14-godišnjakom iz JK Žal i JK Primošten.

Regata je startala u 15 sati, a Marinku je Ante Fržop, posljednjih godina široj javnosti poznatiji kao otac jedriličarskih šampiona Duje i Jure, u cilj doveo u 17.13 sati. Dok su se ostali sudionici žalili na slab vjetar, maloj Marinki je takav išao na ruku. Nejaka betinska brodica od jedva pet metara od početka je držala vodstvo.

Marinka na cilju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ovaj brod je u svojoj klasi uvijek pobjeđivao, ali ovo je sad diga murtersku regatu u ukupnom poretku. Eto, možda nam je vjetar išao na ruku. Mali brod lakše plovi po manjem vjetru, manji su valovi, pa ima brzinu i može pobijediti. Dobro smo startali. Morali smo ići u orcu, tako da su drugi tada bili brži. No, ipak se može reći da je start bio dobar i cijelo vrijeme je brod dobro vukao. To je bilo dovoljno. Cijelo vrijeme smo bili prvi, nismo se nigdje zeznuli – komentirao je Fržop nakon uplovljavanja.
Druga u ukupnom poretku na cilj je stigla murterska gajeta Trtuša s kapetanom Antom Turčinovom, a treća je betinska gajeta Cvita kojom je zapovijedao kapetan Tomislav Jadrešić.
Poredak po kategorijama donijet ćemo nakon službenog proglašenja rezultata.

Do tada pogledajte fotogaleriju s regate:  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here