JEZERA Songkillersi “ubili” buru

0
2137
Songkillersi na Trgu Jezerana (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Usprkos buri koja je prilično rashladila zrak, zagrebački Songkillersi su sinoć na Trgu Jezerama podigli publiku na noge i uspješno otvarili  ovogodišnje izdanje festivala Više Rock’n’Rola na Obali Mora.

Neočekivano niska temperatura zraka u kombinaciji s kašnjenjem benda prijetili su katastrofom. Kolebljiviji dio publike već se počeo rasipati. No, sasvim dovoljno je bilo onih koji znaju da zagrebačka funk šestorka drži obećanje. A obećali su dobro rasplesati publiku željnu kvalitetnog autorskog funk-rock zvuka. Da razbiju led i ugriju atmosferu pomogao im je i ovaj put Dino Dvornik, s još nekoliko srodnih autora čije su hitove uvrstili u repertoar.

Željko Banić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Iznimo mi je zadovoljstvo što smo dobili priliku nastupiti na početku jednog festivala koji ne podilazi skromnijim zahtjevima dijela publike i ne podliježe komercijali, a posebno mi je drago da je koncert, unatoč hladnom vjetru, ipak uspio – rekao nam je nakon koncerta Željko Banić, koji je zajedno s ostalim članovima benda bio ugodno iznenađen kad je čuo da na otoku u srpnju imamo festivale poput Više R&R na Obali Mora, Festival slobodne glazbe i Jezerski Woodstock.

– Znali smo da mora uspjeti, jer smo s Igorom Bergamom, autorom ovog otočnog festivala, već surađivali na šibenskom Regiusu, gdje smo prije dvije godine zajedno s TBF-om i nizom drugih bendova imali jednu od naših najjačih svirki – rekao je Banić.

Festival Više R&R na Obali Mora nastavlja se 18. srpnja koncertom Silentea na tišnjanskoj Rudini.

Evo fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here