Tišnjanski buntovnici ‘pokorili’ Šibenik – premijera spota i koncert Teških osjećaja u Azimutu

0
1172

Tišnjanski pop-rock satav Teški osjećaji u subotu je u klubu Azimut u Šibeniku upriličio premijerno prikazivanje spota za pjesmu ‘Slobodan’.  Nakon šibenske premijere novi spot je objavljen na YouTubeu i krenulo je njegovo prikazivanje na CMC-u.

Dobro je godina krenula Teškim osjećajima, rock bendu iz Tisnoga. Ove su godine, znači, potpisali ugovor s Croatia Recordsom za singl „Rozi“, snimanje albuma očekuje se uskoro, a i spot „Slobodan“, koji je sinoć promoviran u šibenskom Azimutu, vrti im se na CMC-ju.

Nije loše. A i motivira. Zato su Teški osjećaji u Azimutu, u fino popunjenom klubu, na bini djelovali samouvjereno i usvirano. Počeli su s „Moja baba“, a završili s efektnom pankoidnom obradom Olivera Dragojevića.

Teški osjećaji svoj šarm pronalaze u nepretencioznim stihovima kojima opisuju svoj tišnjanski mikrokozmos, a zvuče kao zakonita djeca Daleke obale i Majki. Doduše, stvar „Slobodan“, čiji vam spot puštamo nakon ove rečenice, predstavlja ih u troakordnom retro punk rock ritmu.

Evo spota buntovničke pjesme što ga je za Teške osjećaje snimio zadarski redatelj Ivan Grancarić: 

Evo i buntovnih stihova pjesme, autora Željka Marače: 

Pusti me da živim, ja želim biti komodan

Pusti me da živim, ja želim biti slobodan

Punite nam glave, vezali ste oči

Vezali ste ruke, vezali ste noge

Plasirate laži mnoge, mnoge, mnoge

Sve ste nam uzeli, sve ste uzeli sebi

Vaš je glavni moto meni, meni, meni

Pusti me da živim, ja želim biti komodan

Pusti me da živim, ja želim biti slobodan

Teski osjecaji u Azimutu (8)

Autor teksta i glazbe pjesme ‘Slobodan’, raspjevanog otočnog vapaja za slobodom, je pjevač benda i tišnjanski poštar Željko Marača, a spot potpisuje redatelj iz Zadra Ivan Grancarić.
Nakon ‘Rozi’ i ‘Blato’, ‘Slobodan’ je njihov treći po redu spot, ali je prvi čija se promocija događa izvan Tisnog. Bend ima već 40-ak autorskih pjesama, repertoar dostojan samostalnog cjelovečernjeg koncerta. Tisno im je odavna postalo tijesno.

Za oni koji ne znaju

Bend uz Maraču čine Petar Garofilić (gitara), Toni Lučić (truba), Ante Lordan (bubnjevi) i Luka Berak (bas). Riječ je o izdancima netipične tišnjanske limene glazbe KUD Hartić, koja se proslavila, ne koračnicama, nego obradama pjesama Deep Purplea, Led Zeppelina, Pink Floyda, The Doorsa, Queena i drugih ikona rock glazbe. S tim repertoarom posljednjih godina nastupaju diljem Hrvatske i Europe, a od zapaženijih nastupa je onaj u zagrebačkoj Tvornici kulture i na posljednjem ‘Supertalentu’, gdje im je Deep Purple osigurao ulazak u polufinale.

Teski osjecaji u Azimutu (56) Teski osjecaji u Azimutu (48) Teski osjecaji u Azimutu (47) Teski osjecaji u Azimutu (44) Teski osjecaji u Azimutu (27) Teski osjecaji u Azimutu (24) Teski osjecaji u Azimutu (20) Teski osjecaji u Azimutu (18) Teski osjecaji u Azimutu (16) Teski osjecaji u Azimutu (13)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here