Jezerska fešta od fritula i kroštula
Piše: Rudinapress
5:42 pm, 1 srpnja, 2018
Piše: Rudinapress
5:42 pm, 1 srpnja, 2018
Njihov miris i okus su miris i okus doma. Domaće slastice koje su puno više od slastica od davnina su duboko ukorijenjene u kulturi i običajima svakog našeg mista. Recept sadrži svega par sastojaka, no za prave fritule i kroštule trebaju desetljeća treninga, nakon čega postaju ponos svake dalmatinske domaćice. U tijesto idu jaja, brašno, voda, sol, šećer… a svaka domaćica ima i neku svoju tajnu. A te tajne moći će se otkriti u ponedjeljak u 20.00 sati na Trgu Jezerana, gdje Turistička zajednica mjesta Jezera organizira natjecanje u spravljanju fritula/pršunata i kroštula. Prijavilo se ukupno šest jezerskih timova, a očekuje se da će im se tijekom natjecanja pridružiti i turisti. Favorite za sada ne otkrivaju.