TISNO Jezerski malonogometaši teško poraženi u povijesnoj utakmici na domaćem terenu

0
935
HMNK Nova Gradiška nakon utakmice ispred semafora u dvorani u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tri boda idu u Novu Gradiške uz hattrick Filipa Bungića! Rezultatom 1:3 okončan je susret MNK Jezera i HMNK Nova Gradiška kojim je sinoć je u Sportskoj dvorani u Tisnom otvorena prva sezona nove, jedinstvene 1. Hrvatske malonogometne lige.

Posjećenost i dobra atmosfera na tribinama pokazivali su da se u Sportskoj dvorani Tisno odvija nešto veliko. Tako je i bilo. Otvorena je prva sezona novouspostavljene 1. HMNL, jedinstvenog drugog ranga hrvatskog futsala, gdje se među deset najboljih klubova natječe i MNK Jezera. Utakmica je dočekana s velikim očekivanjima, a početak je i prilično obećavao. Golom Karla Klarina domaćini su poveli u 23. minuti, ali nakon toga više im nije išlo. Na scenu stupa Filip Bungić koji je do kraja utakmice s tri gola preokrenuo rezultat u korist gostiju. 

-Novo kolo, nova sezona, nova liga… Nikad prije nismo ovdje igrali, čak ni bili na Murteru. Bio je to odlazak u nepoznato, s puno grešaka u prvom poluvremenu, na obije strane, ali smo se nakon prvog gola uspjeli trgnuti. Do kraja utakmice pokazali smo se nešto spretniji i sretniji te došli do ove pobjede – rekao nam je nakon utakmice Boris Andraković, trener HMNK Nova Gradiška, priznajući da nije bilo lako.

-Prilično zahtjevna utakmica, tim više što nam je Jakov Grcić tek došao u ekipu, a igrali smo bez kapetana i dva igrača koji su izostali zbog kartona. No, uspjeli smo. Uspostava jedinstvene nacionalne lige omogućila nam je da igramo s jezerskim malonogometašima i upoznamo otok Murter. Prvi put smo ovdje, predivno je i siguran sam da ćemo se još sretati na terenu i izvan njega – rekao je Andraković.

HMNK Nova Gradiška nastupala je u sastavu – Maričević (V), Grcić, Jakić, Badrov, Bungić, Petrović, Marjanović, Medvedović, Bezerra, Brkanac (V).

Težek poraz na domaćem terenu nije poljuljao slavljeničku atmosferu koja u MNK Jezera vlada zbog ulaska u jedinstvenu nacionalnu ligu.

-Nije bilo lako. Dugo smo lomili protivnika i uspjeli povesti utakmicu, ali nismo znali iskoristiti šanse koje su uslijedile nakon prvog gola. Gosti su znalački kaznili naše pogreške i utakmica je otišla u smjeru s kojeg više nije bilo povratka, u zasluženu pobjedu gostiju, rekao nam je trener MNK Jezera Leo Klarin.

-Nije lako ligu startati s porazom, ali dogodilo se i to. Nije smak svijeta, treba raditi dalje, dokazivati se na treninzima i utakmicama, vjerovati u rezultat. Bit će prigoda i kada će se upisivati bodovi. Nama je najvažnije da idemo u pravom smjeru, što potvrđuju dobra posjećenost i atmosfera u dvorani. Ulazak među deset klubova jedinstvene nacionalne lige je jedan od najvećih uspjeha kolektivnog sporta naše općine, a to je prepoznato i od strane naše publike. Prilično smo time motivirani i uopće ne sumnjamo da će nam krenuti i pobjede, rekao nam je Klarin.Prigoda u sljedećem kolu za Jezera bit će u gostima kod splitskog Universitasa koji je na otvaranju prvenstva svladao Goricu na njezinom terenu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here