Kod Kurbe Male pronađeno tijelo tijelo talijanskog ronioca

0
959
Ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pronalaskom mrtvog tijela završena je koordinirana akcija traganja za roniocem na dah u žutsko-sitskom arhipelagu pokrenuta jučer u popodnevnim satima.

Nakon privremene obustave tijekom noći traganje je nastavljeno jutros, odmah po razdanjivanju te je okončano pronalaskom tijela nestalog ronioca, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Traganje za nestalim roniocem na dah, državljanin Republike Italije, pokrenuto je jučer, 24. kolovoza u 16.45 sati, kada je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava poznanika o njegovu nestanku, jer se nije vratio u predviđeno vrijeme. Prema dostupnim informacijama nestali je ronio na dah između otočića Kurba mala i Brušnjak, kamo je doplovio brodicom jučer, 24. kolovoza u jutarnjim satima.

Tijelo nesretnog ronioca pronašli su danas oko 13 sati pripadnici specijalne ronilačke jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, sa sjeveroistočne strane otočića Kurba Mala.

Intenzivna akcija traganja i spašavanja koordinirana je iz MRCC Rijeka jučer i danas u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar i Lučkom ispostavom Sali, Lučkom kapetanijom Šibenik te brodom i brodicom Postaje pomorske i aerodromske policije PPAP Zadar, u širem području sitsko – žutske skupine otoka. Akcija je privremeno obustavljena sinoć i nastavljena jutros, odmah po razdanjivanju prema planu traganja.

Tijekom današnjeg dana u sklopu koordinirane akcije traganja za nestalim talijanskim roniocem organizirano je površinsko, podmorsko i zračno traganje, a uključivalo je spasilački brod i jednu brodicu iz sastava LK Zadar, jedan policijski brod PPP Šibenik i jednu brodica iz sastava PPAP Zadar. U podmorsko traganje angažirane su dvije skupine policijskih ronilaca policijskih uprava Zadarske i Šibensko – kninske županije, dok je u zračno traganje angažiran zrakoplov tip „Pilatus“, iz sastava Obalne straže RH.

Očevid o uzrocima ove ronilačke nesreće provodi Lučka kapetanija Zadar u suradnji s policijskim istražiteljima, javlja MMPI.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here