BETINA Obilježavanje 70 godina Vaterpolskog kluba “Brodograditelj”

0
1158
Momčad VK Brogograditelj koja je 1979. ostvarila ulazak u 2. ligu (Foto; VKB)

Utakmicama mlađih uzrasta i veterana, svečanom skupštinom, filmskom projekcijom i koncertom u središtu mjesta Betina u subotu obilježava veliki jubilej Vaterpolskog kluba “Brodograditelj”.

Svečanoj skupštini Kluba koja će u 20 sati biti upriličena ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje prethodit će revijalne utakmice – u 17 sati ogledat će se mlađi uzrasti betinskih vaterpolista, a u 18 sati veterani. O 70 godina velikog kluba iz male Betine već je snimljen i film – nakon skupštine u 20.30 sati na velikom ekranu premijerno će biti prikazan dokumentarac ”Brodograditeljevih 70” redatelja Arsena Oremovića. Nakon projekcije slijedi zabava na Trgu na moru uz koncert Olivera Jakovčeva i njegovog benda, koji je svojedobno sa Berekinima spjevao u himnu “Brodograditelja”, u čemu su imali i pomoć Gabi Novak i Arsena Dedića.

Momčad iz 1959.; stoje Ratko Kapov, Smiljan Jadrešić i Branko Sladić Čuče, dolje su Boris Zurić, Dragulo Bokan, Miloš Mikuličin i Jakov Balin.

Značaj ovog vaterpolskog jubileja na svojim internetskim stranicama ističe Vaterpolski savez Hrvatske (POVEZNICA), koji ocjenjuje da se Betina, kao mjesto sa svega 700 stanovnika, kroz posljednjih sedam desetljeća pozicionirala na zemljovidu nacionalnog drugoligaškog vaterpola. Ističu i podatak da je Vaterpolski klub Brodograditelj (utemeljen daleke 1953.), prvi oformio i ženski sastav, Bilo je to još davne 1981. godine, čime je tako postao prvi ženski vaterpolski klub u Hrvatskoj i bivšoj državi. Prije ulaska u 2. ligu 1979. godine, Brodograditelj je triput osvajao 3. ligu (1970., 1974. i 1979.). Najveći uspjesi kluba bili su početkom 80-tih godina, kada je VK Brodograditelj osvojio 3. mjesto na Zimskom prvenstvu u Rijeci i 5. na državnom A prvenstvu u Splitu, a njihova seniorska postava 1980. dospjela je i u kvalifikacije za Prvu B ligu, a iz kvalifikacija za Prvu A jednom su istisnuli i šibenski Solaris. U samostalnoj Hrvatskoj, godine 2009. Brodograditelj je osvojio 2. ligu, a 2019. je bio pobjednik Ljetnog kupa Hrvatske.

Program obilježavanja 70. godišnjice osnutka Vaterpolskog kluba Brodograditelj:

– 17h utakmica mlađih uzrasta
– 18h utakmica veterana
– 20h svečana skupština ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje
– 20.30h premijerno prikazivanje dokumentarnog filma ”Brodograditeljevih 70” – redatelja Arsena Oremovića
– 21.30h domjenak u restoranu ”Na moru”
– 22.30h koncert Oliver J. Berekin – ”Ela, ela, ej”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here