KRALJ JE ŽIV Elvis Presley u Tisnom dokazao da postoji život i prije smrti

0
2285
12. kolovoza u Loca Villi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Loca Villi je prošlog tjedna još jednom demantirana tvrdnja da se na otoku nema gdje izaći poslušati dobru muziku i plesati – Andi Fejzić i Golden Coins Band, koji slove za jedne od najboljih izvođača rock”n”roll klasika i countryja na jadranskoj turneji, priredili su urnebesnu zabavu.

Koncert se dogodio na početku dvotjednog odmora u Gardenu, odmah po zatvaranju Defecteda, čiji su posjetitelji činili značajan udio među gostima Loca Ville. Prvotno određeni datum nastupa, usred Defecteda, morao je biti pomaknut zbog lošeg vremena, no to nije moglo utjecati na uspjeh koncerta.

Andi Fejzić veliki je štovatelj i imitator Elvisa Presleya, “kralja rock & rolla”. Pravog se većina više ne sjeća, tako da nikome u Loca Vili nije bilo ni bitno radi li se o imitatoru, reinkarnaciji ili o kralju, glavom i bafama. Pokazao je da suvereno vlada ogromnom kraljevom ostavštinom, na oduševljenje publike, iako u vrijeme dok je Elvis Presley hodao po zemlji nitko iz publike nije bio ni rođen. Malo tko je njegove pjesme slušao u originalu, ali svi su ih prepoznali, jer na kraljevoj je ostavštini sazdano glazbeno stvaralaštvo cijelog planeta kroz sve žanrove.

Loca Villa je jedno od rijetkih mjesta na otoku gdje ljudi dolaze ciljano zbog glazbenog programa koji se za njih priprema i realizira na komercijalnoj osnovi. Tijekom ljeta upriličen je čitav niz uspješnih koncerata i nastupa DJ-a, na oduševljenje publike, koju uz posjetitelje britanskih festivala elektronske glazbe čine i lokalci koji prate zbivanja na glazbenoj sceni.

Usprkos ili upravo zato što je u potpunosti lišen komercijalnih sadržaja zbog kakvih često zaobilazimo Rudinu, glazbeni program Loca Ville temelj je održivog poslovanja lokala. Management u kulturi novovjeka je disciplina o kojoj Vlasnik Loca Ville Joso Barić, bravar po struci, ne zna ništa. Samo za Rudinapress otkriva nevjerojatnu metodu kojom uspijeva sastaviti program koji među njegovim gostima ima toliko poklonika da ga uspijeva financirati zaradom sa šanka. On, naime, nema pojma što gosti žele slušati, pa ih o tome otvoreno pita.

Razgovar s gostima se isplati. Oni nemaju razloga lagati kad ih se pita šta žele. Među njima je i Tino Barešić, glazbenik iz Jezera koji je kreator i mnogih događaja murterskog Festivala slobodne glazbe, ali i mnogi drugi glazbenici iz hrvatske i čitavog svijeta koji se rado uključe i pomognu.

Za dolazak Andija Fejzića i Golden Coins Band bila je ključna preporuka njihovog velikog fana i prijatelja Danka Pirića koji je ne jednom rekao “Kralj je živ”. Naviještaj dolaska živog kralja u Loca Villu, hramu onih koji vjeruju da postoji život prije smrti (ali ne prije ljeta ni nakon jeseni), kako stoji na FB stranici Loca Vile, bio je pun pogodak. Pirić nije neki glazbeni znalac, ni liječnik mrtvozornik, pa je ove njegove riječi trebalo provjeriti. Pogodili su svi koji su došli u Loca Villu 12. kolovoza. Andi Fejzić i Golden Coins Band uveli su ih kraljevstvo rock & rolla gdje su dokazali da kraljevom ostavštinom vladaju kao njegovi zakoniti nasljednici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here