DAN POBJEDE Večeras se slavi uz Cambi, Čuvare noći i Đanija Maršana

0
1108
Obilježavamo trenutak kada je skinuta tuđinska zastavu sa kninske tvrđave i podignuta hrvatska. 5. 8. 1995. u 9.30 to su učinili pripadnici 7. gardijske brigade Elvis Mihić iz Rijeke, Mario Bilać iz Vodica, Eduard Baltić iz Čakovca, Ivica Novoselec iz Zlatar Bistrice, Jasmin Hadžić iz Belog Manastira i Miljenko Hajsok iz Varaždinskih Toplica

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu jutros su polagani vijenci paljene svijeće diljem Hrvatske. Kod središnjeg križa na murtersko-betinskom groblju na Gradini jutros to zajednički učinili predstavnici Općine Murter-Kornati i Općine Tisno, a predstavnici Općine Pirovac na groblju sv. Ante u Pirovcu.

-Danas obilježavamo 28. obljetnicu vojno redarstvene akcije Oluja kada je oslobođen veliki dio okupiranog teritorija Republike Hrvatske. Izrazito poštovanje i posebnu zahvalnost  iskazujemo svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske. Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja – stoji u čestitci načelnika Općine Tisno Kristijana Jareba.

-Drage Pirovčanke i Pirovčani! Dragi hrvatski branitelji! 5. kolovoza 1995. godine na kninskoj tvrđavi pobjednički se zavijorila hrvatska zastava i označila završetak vojno-redarstvene operacije Oluja. Bio je to temelj slobode i demokracije koju danas uživamo. Temelj mira u našoj Hrvatskoj.
U ime svojih suradnika i svoje osobno ime čestitam vam 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – čestitao je načelnik Ivan Gulam.

Osim na Gradini, Murterini su položili vijence i na spomen ploču prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Trgu Rudina, gdje će obilježavanje Dana pobjede biti nastavljeno večeras u 21.30 zabavnim programom uz klapu Cambi.

Pirovčani večeras u centru slave uz Đanija Maršana i klapu Munita plus. Za ponoć je najavljen vatromet.

Program Obilježavanja Dana pobjede Općine Tisno odvija se u Tisnom, Betini i u Jezerima. Počeo je sinoć na Rudini u Tisnom koncertom Jasne Zlokić. Pjevačica je nastup uspješno privela kraju usprkos snažnom vjetru i kiši koja je uslijedila te spriječila nastavak fešte uz Bolero band, čiji je koncert bio najavljen za 23 sata.

Večeras u 18.30 sati na mjesnom groblju u Jezerima će se polagati vijenci i paliti svijeće, a u 18.45 je misa za branitelje u crkvi Gospe od zdravlja.     Odmah potom, u 19.15 sati najavljeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen križa kod crkve Sv. Duha u Tisnom, u kojoj u 19.30 počinje misa za branitelje. Program kojim Općina Tisno obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja nastavlja se u 21 sat nastupom tamburaškog sastava Čuvari noći na Trgu Jezerana u Jezerima.

Stignete još na Rudinu, gđa Zlokić uprkos svim crvenim alarmima najavljenim za danas Vas čeka.

Objavljuje Visit Tisno u Petak, 4. kolovoza 2023.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here