TISNO Trafostanicu na Luci sinoć je gasilo13 vatrogasaca

0
1213
Vatrogasci u razgovoru s ljudima iz susjedstva zapaljene trafostanice (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije izvijestila je o požaru koji je sinoć izbio na trafostanici na Luci u Tisnom, zbog kojeg je cijelo naše područje na sat vremena ostalo bez struje.

Dojava o požaru na objektu na području Općine Tisno zaprimljena je u 22.08 sati. Na intervenciju su izašli DVD Tisno i JVP Vodice sa 13 vatrogasaca i četiri vozila. Požar je ugašen u 23.11 sati, stoji u šturom izvješću.

Stanari okolnih kuća i turisti koji su izašli vidjeti što se događa ispričali su nam kako su požaru prethodile snažne eksplozije. – Prva je bila najsnažnija i odmah je nestalo struje. U mraku i strahu čekali smo što će se dogoditi. Nakon nekoliko minuta upalilo se svjetlo, no ubrzo se ponovno začula eksplozija i opet smo ostali bez struje. I tako još nekoliko puta – ispričala nam je Zagrepčanka koja je u trenutku incidenta bila svega nekoliko desetaka metara udaljena od elektroenergetskog postrojenja.

Službenih informacija o uzroku eksplozija za sada nema. No, govori se o preopterećenju sustava uzrokovanom velikom potrošnjom struje za hlađenje prostora. Klimatizacijski uređaji su veliki potrošači i sve ih je više, sve veće su vrućine i sve je više turista, kojima je rashlađeni prostor uračunat u cijenu smještaja. Nadogradnja sustava ne može pratiti tako brzi rast potrošnje i zato je, kažu upućeni, očekivano da sustav padne.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here