Stigli Britanci – večeras počinje “Hospitality on the beach”, prvi od sedam festivala u Gardenu

0
1452

Danas počinje sezona festivala elektronske glazbe u Tisnom. U The Garden Resortu u tišnjaskom Rastovcu i u diskoteci The Barbarellas na Prosici ove godine je ukupno sedam festivala. Sezonu otvara “Hospitality on the beach”, koji je 2018. godine ovdje i nastao, kao prvi prekomorski izlet britanskog drum & bass klupskog brenda ‘Hospitality’.

Tisno je već puno Britanaca. Festivali elektronske glazbe u The Garden Resortu ili Hostinu, odmaralištu INA-e u Rastovcu u Tisnom, te diskoteci Barbarellas na Prosici i dalje su okosnica ovdašnjeg turizma. Od 2012. godine, kada je The Garden iz Petrčana preselio u Tisno, tih 20-ak tisuća mladih gostiju bolje platežne moći, uglavnom Britanaca, su klijentela prema kojoj su ponudu i cijene prilagodili iznajmljivači smještaja, kafići, restorani, trgovine.., a znatan dio ugostitelja i ostalih poduzetnika, poput taksista, u svom poslu ravna se isključivo prema The Gardenu.

Zato je vijest o povratku festivala “Hospitality on the beach”, koji je lani bio upriličen u Dermiju u Albaniji,  izuzetno važna i znači da turistička sezona u Tisnom počinje tjedan dana ranije. Prema rasporedu sa stranica The Garden Croatia (POVEZNICA), “Hospitalitiy on the beach” danas otvara sezonu, a Love International, nasljednik The Garden Festivala, slijedi već 12. srpnja, zatim Suncebeat 20. srpnja, 27. srpnja Outlook Origins te 3. kolovoza Defected, nakon čijeg završetka su dva tjedna pauze. Sezonu završavaju Dekmantel Selectors (24. – 28. 8.) i Dimensions (31. 8. – 4. 9.).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here