LD Kamenjarka osvojila zlato, srebro i broncu županijskog prvenstva u lovnom streljaštvu

0
1218
Lovci LD "Kamanjarka" s trofejima osvojenim na prvenstvu u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Šibensko-knineke županje (Foto: LD Kamenjarka)

Strelci iz Lovačkog društva “Kamenjarka” Tisno briljirali su na županijskom prvenstvu u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije održanom proteklog vikenda u streljani Bogočin u Unešiću.

Među osam lovačkih društava koja su sudjelovala na natjecanju strijelci LD Kamenjarka imali su najbolje rezultate u ekipnom i u pojedinačnom nastupu.
– Znači, ekipno smo prvaci Županije, a pojedinačno držimo sva tri prva mjesta na natjecanju. Imamo zlato, srebro i broncu. Kratko rečeno, uspjeli smo osvojiti sve šta osvojiti moglo – rekao nam je Neven Krnić, predsjednik LD Kamenjarka.
Ekipno su za LD “Kamenjarka” nastupili Joško Reškov, Marko Klisović, Jure Muić, Šime Troskot, Joso Bernarda i Neven Krnić, a u pojedinačnom nastupu 1. mjesto je osvojio Joško Reškov, 2. Marko Klisović i 3. Šime Troskot.
Ovakva pobjeda na županijskom prvenstvu u lovnom streljaštvu lovce iz LD “Kamenjarka” automatski plasira na državno prvenstvo. Od šest strijelaca što ih Lovački savez Šibensko-kninske županije šalje na prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza mogu ići trojica iz Kamenjarke.
Društvo okuplja 110 lovaca iz Pirovca, Putičanja, Kašića, Dazline, Dubrave, Ivinja, Tisnog, Jezera i Betine te gospodari lovištem XV/110 Pirovac od 12.000 hektara, od čega je čak 25 hektara zasijano kukuruzom, pšenicom, djetelinom, zobi i grahoricom za prehranu divljači. Po svome radu, disciplini lovaca, čuvanju i unaprjeđenju lovišta Lovačko društvo ‘Kamenjarka’ Tisno posljednjih nekoliko godina se ističe kao ogledni primjer dobrog lovačkog društva, ne samo lokalno, nego i na nacionalnoj razini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here