DAM-u pet nominacija i dvije nagrade Festivala hrvatskih kazališnih amatera

0
1366
DAM u Vodicama (Foto: FB DAM)

Među 20 kazališnih skupina koje su 12. – 14. i 19. – 21. svibnja nastupale na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama  Dramski amateri Murtera bili su prilično zapaženi.

Revitalizirani komad Ive Šikića Balare “Na rivi”, koji je u novoj, proširenoj verziji, u režiji Vedranka Šikića Balare, premijerno izveden kroz program stote obljetnice Dramskih amatera Murtera, ostavio je priličan utisak na publiku i žiri festivala. Predstava je nominirana u čak pet od ukupno devet kategorija te je DAM osvojio Nagradu za njegovanje kulturne baštine. Mate Juraga ponio je Nagradu za glavnu mušku ulogu.

Nagrade (Foto: FB DAM)

Veliki uspjeh je bilo već i samo gostovanje Murterina na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.  Za sudjelovanje se, naime, prijavilo čak 130 predstava različitih poetika i žanrova iz cijele Hrvatske, a izvedeno ih je 20, koje su po sudu izbornika bile najbolje. Organizator  nacionalne smotre najuspješnijih amaterskih kazališta i skupina je Hrvatski sabor kulture HSK, a suorganizator i domaćin je Pučko otvoreno učilište Vodice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here