Lovac snimio vuka u šetnji kroz Tisno!

0
3311
Vuk u Tisnom (Snimka zaslona/FB Dušan Čubrilo)

U noći sa subote na nedjelju u šetnji kroz Tisno je viđen vuk! I ne samo viđen. Lovac Dušan Čubrilo snimio ga je mobitelom i snimku objavio na Facebooku!

Ugledao ga je najprije na Rudini, a snimiti ga je uspio kad ga je opet sreo na putu kući. Pokušao ga je dozivati zviždukom, a onda i na lokalnom dijalektu:

– Vučko dođi! Di ćeš gori? Kod mene doma!?, čuje se na snimci kako Dule pita vuka. Bezuspješno. Vuk je otrčao, a lovac je snimku podijelio sa kolegama koji su potvrdili da životinja uistinu izgleda kao vuk, ali i da se za jedinku vrste koja zazire od ljudi ponaša vrlo čudno.

https://youtube.com/shorts/YCF7AX8uzR8?feature=share

– Teško je ovako sa snimke napravljene mobitelom išta sa sigurnošću tvrditi, ali čini mi se da bi prije mogao biti vuk nego čagalj – rekao nam je Neven Krnić, predsjednik lokalnog Lovačkog društva “Kamenjarka”.

Sumnjivo je njegovo ponašanje. Pravi vuk izbjegava čovjeka, a ova životinja djeluje pitomo, kaže Krnić. Zato će prije donošenja konačnog zaključka radi li se zaista o vuku biti  pregledane snimke nadzornih kamera s mosta i s Rudine te obavljene konzultacije sa stručnjacima.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here