“EKIPA ZA SVJETSKE POZORNICE” Zinga Lata Orchestra osvojio Tribunj

0
1624
ZLO u tribunjskom Stray Catu pratilo je 20-ak vjernih fanova iz Tisnog i Pirovca (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Izvrstan nastup 14-članog tišnjanskog Zinga Lata Orchestra u prepunom tribunjskom Stray Catu u subotu je bio više od koncerta.

 Formalno-pravno su dio Puhačkog orkestra KUD-a Hartić, a žanrovski se pozicioniraju kao soul-funk-rock’n’roll-pop-blues sastav. Uz dva glavna vokala, bubnjeve i udaraljke, klavijaturu, gitare i mandoline imaju i puhačku sekciju sa čak sedam instrumenata. Dvije trube, tuba, trombon, alt saksofon, alt horna i euphornium snažno obilježavaju njihovu interpretaciju hitova domaćih i svjetskih autora.

Sviraju, kažu, jer vole svirati. I sviraju, čini se, bez ikakvih drugih pretenzija osim da zvuče dobro. Ali kako je r&r više od same glazbe, tako su i Zinga Late Orchestra u samom startu više od svirača. Već samim odabirom repertoara, htjeli ne htjeli, preuzimaju prosvjetiteljsku misiju i odgojno-obrazovnu društvenu ulogu.  Odlučan početak koncerta uz Led Zeppelin, Deep Purple i Black Pumas je zatekao posebno one koji su prvi put slušali tišnjanski bend.

 

Zinga Lata Orchestra u Tribunju

Objavljuje Rudinapress u Subota, 11. ožujka 2023.

Zinga Lata Orchestra ne ispipava bilo publike, ne trudi se svidjeti ni zabaviti bilo koga. Beskompromisno praši po svome od početka do kraja,  ne sumnjajući u sebe i svoju svirku, a još manje u Queen, Davida Bowiea, The Beatles, The Rolling Stones, Šomazgun, Zoricu Kondžu, Miovce, Tomu Bebića i ostale čije su skladbe u subotu izvodili. Nitko nije mogao ostati ravnodušan. S bendom je došlo i 20-ak vjernih fanova, tako da je kafić brzo postao mali za sve koji su htjeli čuti koncert.  Komentarima Stray Cata “Vrhunska glazba”, “Odlična atmosfera” i “Ekipa za svjetske pozornice” nema se što dodati.

Osim fotogalerije s koncerta:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here