10. ROĐENDAN Teški osjećaji Tisnom poklonili koncert i nadu u bolje sutra

0
1903
Dalmatinska pisma poštara Željka Marače velikog je kalibra (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Razorna eksplozija rock & rolla s epicentrom u Društvenom domu u Tisnom dobrano je uzdrmala temelje društvenog poretka – poruka nade s koncerta Teških osjećaja dobro je odjeknula i nezaustavljivo se širi.

Izvrstan koncert Teških osjećaja kojim je bend proslavio svoj 10. rođendan noćas je uspio  ohrabriti i one najmalodušnije.  Još uvijek nije sve izgubljeno. Postoji nada. I dobro zvuči, bolje no ikada. Na bubnjevima joj je Ivan Ivas, Petar Garofulić svira gitaru, a Željko Veldić je  basist. Pojačani snažnom trubom i klavijaturama Ante Marića poznati hitovi benda dobili su novu snagu.

Novi trubač i pijanist Ante Marić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Imali su k tome sinoć i vrlo kvalitetnu produkciju i pravog tonskog majstora pa zvuk bio moćniji od onoga što navikli čuti. Dalmatinska R&R pisma Željka Marače, stihovi velikog kalibra ispunjeni snažnim nabojem ljubavi, mira, tolerancije, slobode, jednakosti i društvene pravde, imali su veći domet i razorniju snagu no ikada. Zato su ih pozorno slušali i oni koji ih do sada nisu ozbiljno shvaćali. Snažna poruka nade i optimizma još dugo će odjekivati.

Uz novog trubača i pijanista Marića, Teški osjećaji sinoć su predstavili i četiri nove pjesme: “Di si sad ti”, “Duboko udahni”, “Vratili smo Jadransko more” i “Rakija”. Osim pjesmom, Marača se publici u par navrata obraćao riječima zahvale, među kojima je najveći pljesak dobila zahvala bivšim članovima benda, bubnjaru Anti Lordanu, basistu Luki Beraku i trubaču Toniju Lučiću.

10. godina Teških osjećaja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pun pogodak pokazala se i odluka benda da za rođendan umjesto torte i kolača publiku počasti gulašem. Izvrstan bubnjar Ivan Ivas se dokazao i kao izvrstan kuhar. Za svaku pohvalu je bila i publika. Iako je poziv na 10. rođendan bend uputio svima, hvala Bogu, nisu došli svi, nego samo oni koji su sposobni čuti i razumjeti jednostavne poruke Teških osjećaja. Upozorenje iz najave koncerta, o podrivačkoj društvenoj ulozi rock-glazbe, koja zaustavlja ratove, kvari mladež, širi ideje ljubavi, mira, slobode i nemorala svake vrsti shvaćena je vrlo ozbiljno, pa su koncert, kako i priliči skupu koji ugrožava temelje društva, zaobišli predstavnici struktura vlasti, svi osim policajaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here