FOTO Uspjeh dječjih maškara najavio obnovu pirovačke pokladne tradicije

0
435
Program pirovačkih dječjih maškara odvijao se na terasi Malog mista (Foto: Rudinapress/TZ Pirovac)

U Pirovcu su ove godine upriličene samo dječje maškare. Dva sata urnebesne kostimirane zabave ispunila su ne mala očekivanja djece i ohrabrila organizatore da pirovačkim maškarama odluče vratiti staru slavu.

Maškare su imale samo jedan dan – ponedjeljak – i bile su namijenjene prvenstveno djeci vrtića, osnovne i srednjih škola. Roditelji, odgajateljice, učiteljice i ostali odrasli bili su više nego dobrodošli, čak i obavezni sudjelovati, ali program nije bio namijenjen njima nego onima u čijoj su pratnji. Prilagođena je bila i ruta maškarane povorke koja je išla samo od centra, od restorana Spaladium do restorana Malog mista, na čijoj se terasi odvijao program s dječjim animatorima. Upriličen je i karnevalski dječji disko, razne dječje igre i izbor najboljih maski. Koordinacije napora svih koji su sudjelovali prihvatila se Turistička zajednica općine Pirovac, čiji direktor Igor Bergam ne krije ambiciju da ova manifestacija sljedećih godina postane nešto više od zabave za djecu.

Maškarana povorka kretala se od Spaladiuma do Malog mista (Foto: Rudinapress/TZ Pirovac)

– U Pirovac sam došao ne tako davno i ovo su prve maškare u kojima sudjelujem. One jesu zabava i zafrkancija, ali njihova je organizacija vrlo ozbiljan posao, pogotovo kada su u pitanju djeca. Nadamo se da smo ispunili njihova očekivanja, tako da se već sada usudimo  razmišljati o tome da dogodine napravimo i nešto više – kaže Bergam, koji je tijekom pokladnih dana kroz razgovore s Pirovčanima došao na ideju obnove pirovačke pokladne tradicije.

– Čuo sam mnogo o pirovačkim maškarama, o nepresušnim izvorima originalnih i svaki put novih ideja.  Pirovačka pokladna tradicija, prema dojmovima koje sam stekao, vrijedna je obnove. Evidentno je da su društveni kapaciteti i duh Pirovca spremni i sposobni oživjeti staru slavu poklada, a Turistička zajednica će koordinirati napore i pružati svu potrebnu logističku potporu – rekao je Bergam.

Među animatorima je bio i klaun (Foto: Rudinapress/TZ Pirovac)

Sukladno iznesenom, Bergam poziva zainteresirane pojedince ili udruge koji imaju volje, znanja i iskustva te žele sudjelovati u organizaciji velikih maškara 2024. godine da se jave u Turističku zajednicu sa svojim idejama, prijedlozima i željama.  –  Duh neposrednih sudionika nezamjenjiva je i neprocjenjiva komponenta presudna za uspjeh manifestacije – rekao je Bergam, uz zamolbu Pirovčanima da se ne ustručavaju iznositi svoje ideje i primjedbe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here