Općina Pirovac preselila u nove urede – “Nastavak izgradnje jednog novog, uređenog i prosperitetnog Pirovca!”

0
1979
U novoj vijećnici (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općina Pirovac više nije podstanar – iz neuvjetne  zgrade u Zagrebačkoj ulici općinska uprava danas je i službeno preseljena u sam centar mjesta, u novouređene urede na katu zgrade pirovačke ljekarne i ambulante na Trgu Domovinskog rata br. 17.

Od izrade projekta, preko rješavanja vlasništva i ishođenja građevinske dozvole do gradnje, adaptacije i opremanje cijelog kata zgrade i njenog okoliša trebalo je pet godina i 3,4 milijuna kuna, od čega je dio – 350 tisuća kuna/50 tisuća eura – osiguralo Ministarstvo graditeljstva. Rješavanje vlasništva nad česticom i epidemija korone oduljili su posao, ali je konačno početkom ove godine dočekana uporabna dozvola. Zgrada je opremljena po suvremenim standardima.  Svi sadržaji prilagođeni su osobama s invaliditetom, pa se do ureda na prvom katu može popeti i liftom.

opremljenu vijećnicu koja će služiti za razne Osim za zasijedanje Općinskog vijeća, nova općinska vijećnica će služiti i za sastanke s mještanima, udrugama i potencijalnim investitorima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Prestajemo biti podstanari u neprimjerenom objektu za jednu instituciju i rekao bih, stavljamo točku na “i” u smislu odrastanja naše Općine Pirovac kao institucije – rekao je jutros na maloj svečanosti otvorenja nove zgrade načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

Vrpcu su zajedno presjekli predsjednik Općinskog vijeća i načelnik Ivan Gulam (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Zahvalio je općinskim službenicima i pročelniku koji su odradili ogroman “papirnati dio” posla, a posebno svom zamjeniku Anti Čubriću.

– Hvala i svim sazivima općinskog vijeća na potpori ovom projektu za odluke koje smo morali donijeti i oko čega je postojalo jedinstvo. Također hvala od srca našim projektantima, Marku i Ivani iz tvrtke 25,4 mm d.o.o. bez čije vizije i projekta ovo nebi bilo moguće. Zahvaljujem izvođačima, tvrtci Agrad d.o.o. i Jadranki Markoč i Anti Baranu. Hvala nadzoru tvrtci Klamfa i Total inspekt, te Primat logistici na isporučenoj opremi koja priliči jednom ovakvom objektu. Projekt nove zgrade općinske uprave više je od samih novih zidova i veće kvadrature. To je nastavak izgradnje jednog novog Pirovca kojeg želimo realizirati, uređenog i prosperitetnog koji se uspoređuje sa najrazvijenijim krajevima Hrvatske i Europe – rekao je Gulam.

Novi ured načelnika (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na uloženom trudu je zahvalio svim općinskim službenicima, načelnicima i zamjenicima kao i članovima općinskog vijeća od osnutka općine do danas. – Bez svih vas, bez svake one dionice koju ste ugradili u temelje prije nas, da Općina Pirovac preživi u teškim financijskim vremenima, ne bismo danas bili ovdje. Znam da je plan i san svih političkih garnitura bila realizacija jednog ovakvog projekta i zato sam želio da danas svi budemo zajedno ovdje. Jer je ovo zgrada na ponos svih vas, svih nas, svih mještana. Nek nam živi naša Općina Pirovac! – rekao je Gulam  jutros prilikom preseljenja u novi prostor u centru Pirovca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here