25 GODINA MNK JEZERA “Od 1998. traje ljubav koja ne posustaje”

0
1538
Na svečanoj akafdemiji dodijeljena su nagrade, priznanja i zahvalnice - dobitnik Nagrade za životno djelo je Valerio Bračanov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Središnji čin proslave srebrnog jubileja MNK Jezera upriličen je sinoć u Kulturno-pastoralnom centru “Baganelovica” –  uz trofeje, fotografije i projekciju videozapisa na Svečanoj akademiji Jezerani su se prisjetili početaka i slavnih trenutaka svoga kluba.

Izvorište ovdašnjem malom nogometu je svakako na Jezerskoj lokvi, na čijoj travi je 50-ih netko postavio dva kamena za stative i donio loptu, da bi betonsko igralište na Kikindi ili Petrovom vrtu 90-ih postalo utvrda jezerskog malog nogometa koja je 1998. godine iznjedrila MNK Jezera.

Predsjednik kluba Vjeko Klarin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na detalje nastanka kluba i njegoviog djelovanja podsjetio je predsjednik kluba Vjeko Klarin.

– Kao dijete sam na Lokvi gledao kao se igra nogomet i maštao kako ću i ja jednog dana kad odrastem zaigrati. Dočekao sam i to, zahvaljujući mom prijatelju Valeriju koji mi jedng dana prišao i rekao “dođi igrati za nas”. Od tada traje ta ljubav i ne posustaje, a onda je trebalo i osnovati klub i registrirati ga. Naš kolega Antonio Pirija zvani Mrčo je povukao inicijativu i predlagao jemda se klub zove pudarica, ali se na sastanku odlučujemo za MNK Jezerta. Dana 13. siječnja 1998. pod tim imenom je službeno registriran klub sa Antonijom Pirijom kao prvim predsjednikom, dopredsjednikom Valeriom Bračanovim i tajnikom Tinom Barešićem.

Prvi predsjednik bio je Antonio Pirija Mrčo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Napravilo se tada igralište, u čemu su susdjelovali svi ili skoro svi članovi kluba, MNL počinje igrati župnijsku ligu pod palicom Valerija Bračanova i ubrzo ulazi u elitni rang 2. malonogometne lige jug gdje ostvaruje zapažene rezultate,  1. i 3. mjesto lige. Imamo i malu školu nogometa u kojoj pod palicom Lea Klarina 50 djece trenira i ostvaruje rezultate – rekao je Vjeko Klarin koji je na kraju kratkog izlaganja obećao da  klub nikada neće prestati truditi se i ulagati kako bi i dalje bilježio napredak za mali nogomet i Jezera.

Uz čestitke klubu na velikom jubileju načelnik Općine Tisno Kristijan Jareb rekao je kako ga je iznenadilo kakva strast vlada za nogometom u Jezerima. Od izvrsnih rezultata prve momčadi još veći uspjeh, rekao je Jareb, broj djece koja treniraju u maloj školi nogometa. . – Znam što znači prva ekipa, a što je pomladak kluba, koji seniore gledaju kao životne uzore. Poanta sporta nije stvoriti vrhunske nogometaše, nego vrhunske ljude, a u tome, vidim, uspijevate – rekao je Jareb i poželio klubu još 1000 godina.

Uz čestitke upravi, igračima, navijačima i svim Jezeranima tajnik Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije Hrvoje Kulušić poželio je uspješan nastavak jezerske malonogometne priče i još bolje rezultate, uz apel lokalnoj samoupravi da podršku klubu nastavi pokazivati financijskom potporom i stvaranjem boljih uvjeta za treniranje i igru.

Video “25 godina postojanja” koji je prikazan u Baganelovici:

U vrijeme nastanka kluba jezerski župnik don Tuna Jozić službovao je u Zatonu, ali je na Baldekinu pratio njegove prve utakmice i tamo upoznao Jezerane. Prisjetio se svog dolaska u Jezera prije skoro 15 godina, kada je na zamolbu Valerija Bračanova skratio misu zbog utakmice povodom postavljanja novog travnjaka na koju je dolazio Ćiro Blažević.

Don Tuna Jozić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Tu sam u Jezerima već 14 godina od kada klub ima travnjak. Pratio sam kako se igra, ali i kako se zid gradio,  kako se nekome maznulo se malo blokova, ali to nije veliki grijeh ako je za dobrobit MNK Jezera – rekao je uz smjeh don Tuna.

–  Mogu tako govoriti jer sve znam. 14 godina poznam klub i poznam Jezera. U Jezerima je uvijek lijepo biti, tu žive dobri ljudi koji druge primaju otvorena srca. Neka vas Bog poživi, da i dalje nosite ime Jezera na srcu  – rekao je uz čestitke don Tuna.

Povodom 25. obljetnice dodijeljene su nagrade, priznanja i zahvalnice, a najveću Nagradu MNK “Jezera” za životno djelo dobio je Valerio Bračanov.

Evo i fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here