EKSPLOZIJA U BETINI Mehaničar lakše ozlijeđen, teško stradao auto servis “Robi”

0
3002
Na intervenciju su vatrogasci dojurili sa četiri navalna vozila (Foto: Rudinapress/H. Pavić)/

U eksploziji koja se jutros nešto iza 10.30 sati dogodila automehaničarskoj radioni “Robi” u Betini ozlijeđen je automehaničar i pričinjena je velika materijalna šteta na građevini, alatima i automobilima.

Prema informacijama koje su službeno potvrđene u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, ozljede stradalog majstora nisu ozbiljne i on će nakon obavljenih pregleda i pružene pomoći iz šibenske bolnice biti upućen na kućnu njegu. Očevici kažu da je riječ o opeklinama, a da težih ozljeda nema zahvaljujući poštivanju sigurnosnih pravila. Zbog velike materijalne štete očekuje se da će očevid trajati barem do večeri.

Eksplozija je uništila prozore i zidove garaže (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vlasnik radione Robi Jakovčev, još jedan majstor i mušterije koje su su zatekle u radioni nisu ozlijeđeni. Nesreća se dogodila prostoru u kojem se na automobile ugrađuju i servisiraju plinske instalacije, a koji je iz predostrožnosti odvojen od glavne radione. Očevici kažu da je iz plinskih instalacija ili boce automobila na popravku curio plin, a da je detonaciju izazvala iskra s električnih instalacija automobila.

Moglo se čuti i da je ovaj incident jako iznenadio sve koji poznaju vlasnika radione, s obzirom na njegovu iznimnu pedantnost. Auto servis “Robi” je u požaru prije 12 godina potpuno uništen, a nakon obnove su svi aspekti sigurnosti na radu i zaštita od požara podignuti na najvišu moguću razinu.

Očekuje se da će policija rezultatime očevida objaviti sutra ujutro.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here