PIROVAC Božićni koncert zbora “Sv. Juraj” sa skladbama Tišnjana, Murterina i Bantu crnaca

0
645
Pjevački zbor "Sv. Juraj" (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U pirovačkoj kino sali svoj tradicionalni Božićni koncert sinoć je upriličio Pjevački zbor “Sv. Juraj”, čiji su repertoar božićnih pjesama upotpunili pirovačka klapa “Šantarel” i zatonski Pjevački zbor “Sv. Roko”.

Zbor “Sv. Juraj” nastupao je uz glasovirsku pratnju prof. Marije Sekso, a za ovu prigodu su priredili vrlo zanimljiv izbor od 13 božićnih skladbi, među kojima su se našle i tradicionalna tišnjanska “Spavaj, spavaj ditiću” i murterska “Prid jaslicama” Marka Mudronje i Vedranka Šikića Balare, te “Shchedryk” ukrajinskog skladatelja Mykole Leontovycha i “Siyahamba”, tradicionalna pjesma južnoafričkih Bantu crnaca iz plemena Zulu.

Pjevački zbor sv. Roko u pirovačkoj kino dvorani (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Klapa “Šantarel” pridružila se s dvije prigodne skladbe – tradicionalnom hvarskom “Dobra večer u barba Sibeta” i “Božićna zvona” V. Vuletina –  a “Sv. Roko” sa šest: “Tiha noć” Franza Grubera, hrvatskom božićnom “Spavaj sinko”, engleskim “Usred hladne noći” i “Tko je taj sin”, te “U noći zvjezdanoj ” F. Couperina i “Radujmo se” G. F. Handela.

“Sv. Juraj” djeluje već 27 godina i božićni koncerti ovog zbora već dugo su utkani u tradiciju i identitet Pirovca. Stoga se za odaziv publike može reći da je bio manji od očekivanog ili da zbor, kao i još stariji i veći Puhački orkestar Pirovac koji je nastupao prethodne večeri, nanovo okuplja publiku nakon dugog razdoblja stanke nastale zbog pandemije korone.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here