U Murter i Betinu se ulazi s kružnog toka

0
1542
Ovako je gradilište izgledalo noćas (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Rekonstrukcija križanja ulica Butina i Betinska sa ulicama Na škaji i Put Gradine su u samom finalu.

Murterski rotor je, prema najavama, trebao biti završen do kraja studenog, a prema situaciji na gradilištu čini se da će izvođač radova uspjeti ispoštovati rok barem okvirno.  Kako je na početku radova isticano iz Općine Murter-Kornati, prioritet je bio da se tijekom gradnje izbjegne prometni kolaps te je tempo i opseg radova u svakom trenutku bio prilagođen nesmetanom odvijanju prometa.  U mjesec dana koliko traju radovi samo promet je bio zatvoren samo u ponedjeljak i utorak 28. i 29. studenog od 8.30 do 15 sati, kada su automobili preusmjeravani na Lokvice i Jeratovu ulicu.

Iako radovi još uvijek traju, već sada ulazak u Murter pruža puno primjereniji vizualni doživljaj, a što je još važnije, kao i kod nedavno završenog okretišta za autobuse i velikog parkirališta kod benzinske postaje, uređenje raskrižja s kružnim tokom, nogostupima i ostalim pješačkim površinama, bitno će doprinijeti će protočnosti i sigurnosti prometa tijekom sezone.

No, protočnost i sigurnost prometa ostaju upitni na drugom ulazu u Murter, na križanju kod betinskih Plodina. Intenzivni zajednički napori dviju općina našeg otoka da se i ovo križanje uredi kružnim tokom nisu bez rezultata, ali još uvijek nema najave početka radova. Novac za gradnju je osiguran u proračunu Hrvatskih cesta u ovoj godini, no za izdavanje dozvola i gradnju treba dočekati da ova dionica bude ucrtana u katastar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here