TISNO Marina na Luci ide na natječaj sa smanjenim brojem vezova

0
749
Općinsko vijeće Općine Tisno u utorak je bilo jednoglasno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće je sinoć na svojoj 12. sjednici donijelo odluke koje bi planiranoj marini na Luci u Tisnom trebale pomoći da nađe investitora i krene u gradnju – izmjenom prostornoplanske regulative smanjen joj je broj vezova. Manje od 200 vezova znači da će postupak dodjele koncesije na pomorskom dobru provesti Šibensko-kninska Županije, a ne Vlada RH.

Ona je, naime, u posljednjih 15 godina četiri puta provela natječaj za dodjele koncesija na pomorskom dobru i sva četiri puta je najbolji ponuđač odustao od investicije. Općinsko vijeće Općine Tisno stoga je stava da bi taj postupak u režiji Županije može biti samo uspješniji od prethodnih. Zato je na svojoj 12. sjednici u utorak jednoglasno donijelo Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Tisno i II. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja luke nautičkog turizma u uvali Luke.

Prema riječima načelnika Kristijana Jareba (SDP), u izmjene se išlo upravo s ciljem da se nadležnost za dodjelu koncesije spusti na razinu županije, a vijećnik Ivan Klarin (SDP), koji je 2019. vodio Općinu kao načelnik, pojasnio je da Tisno time slijedi primjer Pirovca, gdje je Šibensko-kninska županija 2013. godine provela natječaj za dodjelu koncesije te je do 2018. godine marina sa 190 vezova sagrađena i otvorena.

Ovako Luka izgleda danas (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here