TISNO Marina na Luci ide na natječaj sa smanjenim brojem vezova

1
2363
Općinsko vijeće Općine Tisno u utorak je bilo jednoglasno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće je sinoć na svojoj 12. sjednici donijelo odluke koje bi planiranoj marini na Luci u Tisnom trebale pomoći da nađe investitora i krene u gradnju – izmjenom prostornoplanske regulative smanjen joj je broj vezova. Manje od 200 vezova znači da će postupak dodjele koncesije na pomorskom dobru provesti Šibensko-kninska Županije, a ne Vlada RH.

Ona je, naime, u posljednjih 15 godina četiri puta provela natječaj za dodjele koncesija na pomorskom dobru i sva četiri puta je najbolji ponuđač odustao od investicije. Općinsko vijeće Općine Tisno stoga je stava da bi taj postupak u režiji Županije može biti samo uspješniji od prethodnih. Zato je na svojoj 12. sjednici u utorak jednoglasno donijelo Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Tisno i II. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja luke nautičkog turizma u uvali Luke.

Prema riječima načelnika Kristijana Jareba (SDP), u izmjene se išlo upravo s ciljem da se nadležnost za dodjelu koncesije spusti na razinu županije, a vijećnik Ivan Klarin (SDP), koji je 2019. vodio Općinu kao načelnik, pojasnio je da Tisno time slijedi primjer Pirovca, gdje je Šibensko-kninska županija 2013. godine provela natječaj za dodjelu koncesije te je do 2018. godine marina sa 190 vezova sagrađena i otvorena.

Ovako Luka izgleda danas (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

1 KOMENTAR

  1. Znači li to da Tisno izgradnjom ove marine ostaje bez mjesne plaže? Ako se ne varam trenutno taj status ima samo Vila koja je tik uz buduću marinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here