Načelnik Jareb o radovima na Andriji – Na šetnicu dolaze suhozidi, a ona ostaje jednako široka, bez automobila

0
1092
Rovokopač na Andriji (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Rovokopač na Andriji ne širi šetnicu niti gradi cestu. Radi se o uklanjanju kamena i ostalog materijala koji se desetljećima erozijom spušta na šetnicu i na nekim mjestima je već ozbiljno ugrožavao sigurnost šetača i biciklista među kojima je prošlog ljeta bilo i ozlijeđenih – rekao nam je načelnik Kristijan Jareb.

Radi se o aktivnostima sanacije i održavanja pomorskog dobra na Andriji koje sa 300.000 kuna financira Šibensko-kninska županija.

– Kamen koji je rovokopač uklonio sa trase šetnice bit će vraćen, odnosno ugrađen u suhozid na istom mjestu. Ni jedan stup i ni jedno stablo neće se dirati, tako da će šetnica zadržati istu širinu, ali će dobiti atraktivniji izgled primjeren vremenu – kaže Jareb.

Trasa šetnice od ulaza do plaže Andrija uređena je pred skoro 50 godina i nije dirana ni kada je 2015. godine rađen projekt šetnice i poučne staze Tisno – Jezera.

– Osim sigurnosti šetača i biciklista, ovim radovima želimo postići da izgled starog dijela šetnice na ulazu iz Tisnog uskladimo s izgledom u nastavku šetnice do ulaza u Jezera – rekao je Jareb. Uz dotjerivanje šetnice, na samom njenom početku će biti sanira devastacija pomorskog dobra koju je nasipanjem izazvao austrijski državljanin koji tu gradi kuću te će biti onemogućeni svaki budući pokušaji nasipanja.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here