Najbolje vino je iz konobe Pave Reškova, a Tišnjani i dok slave Martinje piju pivo

0
1692
Izvrsni vokal Karlo Crvelin nastupao je u suknji, čime je glazbeni izričaj Zinga Lata Orchestra postao još jasniji (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Crno vino Pave Reškova i bijelo iz konobe Frane Pavića najbolja su među vinima 20 vinogradara i vinara iz sela Općine Tisno koji su povodom proslave s. Martina, zaštitnika vinara, donijeli svoje proizvode na ocjenu u tišnjanski Društveni dom.

Stručni žiri tradicionalne tišnjanske degustacije vina – Darko Jurić, Tonči Stankov, Joso Čorkalo i Roberto Piljac Čuzela – crnom vinu iz konobe Pave Reškova dodijelio je čak 95 od mogućih sto bodova, tako da je ono apsolutni prvak ovogodišnjeg Martinja. Drugo mjesto je sa 88 bodova pripalo je crnom vinu Marijana Obratova, a treće sa 82 boda onome iz konobe Ante Strunje.  Među bijelim je prvo mjesto sa osvojenih 77 bodova zauzelo vino Frane Pavića, a na drugom i trećem mjestu su vina Ante Strunje i Tonka Skračića koja su ocijenjena sa identičnih 68 bodova.

Nagrade je pobjednicima Martinja uručio načelnik Kristijan Jareb (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kušavanje vina u tišnjanskom Društvenom domu prethodilo je glazbenom spektaklu Zinga Lata Orchestra, 13-članog soul-funk-rock’n’roll-pop-blues sastava proizašlog iz Puhačkog orkestra KUD-a Hartić koji je bio posvećen 21-godišnjem Mateu Matoševiću Mađi, 21-godišnjem Tišnjaninu koji je 2. travnja teško stradao u prometnoj nesreći. Općina, KUD i svi ostali pridružili su se inicijativi Mađinih prijatelja te je sav prihod od prodaje pića zajedno s donacijama u finalnoj večeri proslave Martinja i Dana Općine bio namijenjen za pomoć u oporavku i rehabilitaciji.

Degustacija vina u Društvenom domu u Tisnom među sudionicima je ocijenjena kao izvrstan i vrlo uspjeli događaj, iako se na koncertu u večeri posvećenoj vinima i vinarima pilo gotovo isključivo pivo.  Isto tako, glazbeni repertoar u izvedbi Zinga Lata Orchestra ipak bio namijenjen malo zahtjevnijoj publici nego što su vinogradari, vinari i ljubitelji dobre kapljice.  No, bend je davao sve od sebe da prilagodi svoj glazbeni i scenski izričaj. Nastup Karla Crvelina koji je pjevao Kashmir Led Zeppelina odjeven u suknju malo koga je ostavio ravnodušnim, dok se drugi vokal benda Alen Vidas trudio uklopiti na malo suptilniji način, pa je sa “Igra kolo oko svetoga Roka” na kraju koncerta ipak uspio potaknuti ples.

Evo i nekoliko fotografija :

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here