Mirela Klarin Petrina na Diadora TV-u: “Olovka je jača od mača”

0
630
Foto: Snimka zaslona, Diadora TV

Knjižničarka Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, spisateljica i pjesnikinja gostovala je u ponedjeljak u emisiji “Pomalo” Diadore TV, gdje je novinarka Lucija Cvitan pokušala doznati pozadinu Mirelinih “velikih priča o malim ljudima i njihovim sudbinama, tako dobrih da dirnu srce svakog čitatelja”.

Mirela Klarin Petrina lani je izabrana za predsjednicu Općinske organizacije SDP-a Tisno, što ju je učinilo formalno najmoćnijom osobom u politici Općine Tisno, gdje je ta stranka na vlasti već punih 13 godina. No, tema njenog gostovanja na Diadora TV-u nije bila politička moć, nego ona koja proizlazi iz pisane riječi.

– Danas u svijetu vlada puno nasilja, nepravde, diskriminacije, zla… Nemam čarobni štapić da ispravljam te nepravde, nemam moć da ispravljam stvari, ali imam olovku. Znamo poslovicu koja kaže da je olovka jača od mača – rekla je Mirela Klarin Petrina na pitanje što za nju znači poezija.

– Imamo samo jedan život, živite ga, uživajte u onome što imate, nemojte patiti za onim šta nemate. Ne gubite vrijeme na mržnju, zlobu, zavist, jal… Mi nismo os oko koje se vrti svijet, mi smo samo jedna mala, sitna mrvica u ovom u ovom beskonačnom svemiru. I zato čitajte, pišite, šetajte, razgovarajte, shvaćajte jedni druge, pomažite jedni drugima, jer dobro mora biti jače od zla – rekla je Klarin Petrina na pitanje o poruci njenih pjesama.

Evo cijelog razgovora novinarke Lucije Cvitan i Mirele Klarin Petrina iz emisije “Pomalo” na Diadora TV-u:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here