LATINSKO IDRO Vladimiru Skračiću uručena Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine

0
567
Vladimiru Skračiću je ngradu sinoć na svečanom zatvaranju manifestacije uručila Željkova kći Ana Šoić (Foto: FB Latinsko idro)

U završnici ovogodišnjih 25. Dana latinskog idra u Murteru je u nedjelju prvi put je dodijeljena Nagrada za zasluge u razvoju, afirmaciji i promicanju plovidbe tradicijskog drvenog broda i očuvanju maritimne baštine.

Dobitnik prve nagrade imenom Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine „Željko Jerat“ pripala je dr. Vladimiru Skračiću, idejnom začetniku regata na latinsko idro prije 24 godine.
Skračićevu ideju u djelo je proveo Željko Jerat uz pomoć Bratovštine svetog Nikole iz Murtera.
“Slobodno se može reći da su od tada do danas Vladimir Skračić i Željko Jerat bili i ostali temeljni kamen regate koja je počela sa sedam brodova – od čega samo tri potpuno opremljena – a narasla do preko sedamdeset. No, ne samo regate, nego i cijelog jednog iznimno vrijednog pokreta zaštite i okupljanja svih kojima su na srcu baštinske vrijednosti i to na nacionalnoj razini”, stoji u objavi Udruge “Latinsko idro”
Nominirani za Matrikulu čuvara hrvatske maritimne baštine u ovoj prvoj godini bili su prof. Velimir Salamon, prof.Joško Božanić, meštar kalafat Ante Fržop, prof. Vladimir Skračić i novinarka Jordanka Grubač.

Na završnici manifestacije Latinsko idro u Murteru po prvi put je dodijeljena Nagrada za zasluge u razvoju, afirmaciji i…

Objavljuje Latinsko idroPonedjeljak, 3. listopada 2022.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here