TISNO Općinsko vijeće raspisalo izbore za vijeća mjesnih odbora

0
763
Sa sinoćnje sjednice Općinskog vijeća Općine Tisno (Fot: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće Općine Tisno sinoć je na svojoj 10. sjednici donijelo Odluku o raspisivanju izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Tisno koji će se održati 20. studenog.

Bira se ukupno 29 članova u vijećima pet mjesnih odbora – po sedam članova u MO Betina, MO Jezera i MO Tisno, pet članova u Vijeću MO Dubrava i tri člana u Vijeću MO Dazlina.

Mandat članova vijeća mjesnog odbora traje četiri godine, kao i mandat predsjednika mjesnog odbora kojeg određuje vijeće većinom glasova među svojim članovima. Izbori za vijeća mjesnih odbora u Općini Tisno posljednji put su održani davne 2015. godine, pa su se kod donošenja Odluke o raspisivanju izbora za nedjelju 20. studenog 2022. moglo čuti da se radi “o najdužem mandatu u povijesti”.

Značaj mjesnih odbora često se umanjuje tvrdnjama da je riječ o najnižoj razini lokalne samouprave, bez ovlasti donošenja odluka i sredstava za njihovu provedbu, no praksa pokazuje da Općina u pravilu poštuje njihova mišljenja, savjete i inicijative te po njima i postupa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here