DAN OPĆINE “Ivi i Mati” nagrada za životno djelo, a Murterinima početak gradnje kružnog toka

0
1366
Nagrada za životno djelo uručena je murterskom glumačkom dvojcu "Ivi i Mati" (Foto: Rudinapress/H. Pavć)

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati na kojoj su dodijeljene priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima sinoć je u dvorani Žut obilježen Dan Općine Murter-Kornati i blagdan murterskog zaštitnika sv. Mihovila.

U godini u kojoj Murter slavi stoljeće svog dramskog amaterizma dobitnici najveće nagrade su glumci koji na “daskama što život znače” zajedno imaju cijelo stoljeće staža. Ive Šikić Bažokić i Mate Juraga ili “Ive i Mate” dobili su općinsku Nagradu za životno djelo za izuzetan doprinos dramskom amaterizmu i promociji tradicionalnih vrijednosti.

Ive i Mate (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Puno smo radili, godinama, u raznim sistemima i svakakvim situacijama koje ne bi mogli prevladati bez podrške naših obitelji. Zato bih ovu nagradu posvetio obitelji, a prije svega svojoj ženi, koja me je sve te godine zamjenjivala u poslu i konobarila, i svom unuku, koji je iznimno nadaren i drago mi je da ima tko nastaviti – rekao je u svom obraćanju Mate.

Ive se nadovezao zahvalivši Bogu koji je dozvolio i Murteru koji je prepoznao njihov rad. – 50 godina nije malo. Radili smo uvijek za svoje selo, za svoje misto, za Murter, da bude ljepše i ugodnije u njemu živjeti, a vodila me životna misao da kada radiš za svoje misto radiš i za širu zajednicu, za županiju, a prije svega za hrvatsku domovinu – rekao je Ive zahvaljujući na nagradi.

Načelnik Toni Turčinov prezentirao je ostvarene projekte Općine i najavio nove (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Plaketa Općine Murter-Kornati za dugogodišnji doprinos murterskom dramskom amaterizmu uručena je Blanši Kovačev, koja je još 70-ih kao 13-godišnjakinja počela sa glumom u predstavi “Na rivi” te nastupala u osam predstava dramskih amatera, brojnim recitalima i scenskim kolažima, u zboru i ženskoj klapi.

Nadalje, načelnik Toni Turčinov i predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Mudronja Plaketu su uručili Marijeti Rameši, učenici 7. razreda OŠ Murterski škoji, članici Veslačkog kluba “Dupin” koja je lani na državnom veslačkom prvenstvu  u Zagrebu osvojila brončanu, a ove godine zlatnu medalju.  Mihaela Veronika Šikić Plaketu je dobila za odličan uspjeh i zalaganje tijekom osnovnoškolskog obrazovanja te sudjelovanje u brojnim natjecanjima.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić najavio je početak gradnje kružnog toka (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Za izniman doprinos sportskom životu Murtera Plaketu Općine Murter-Kornati  posthumno je dodijeljena Dušanki Juragi.  Priznanje Općine za dugogodišnji rad u odgoju mladih Murterina dobila je Slavenka Turčinov ili Teta Slavenka, odgojiteljica iz vrtića koja je ove godine otišla u mirovinu.

Licencirani trener vaterpola i plivanja Marko Ćurić dobio je Priznanje Općine Murter-Kornati za dugogodišnji rad u odgoju malih Murterina, odnosno za afirmiranje velikog broja djece u plivanju i vaterpolu.

 

Svecana sjednica Općine Murter-Kornat povodom Dana Općine i – Himna Murtera u izvedbi dječjeg zbora

Objavljuje Rudinapress u Četvrtak, 29. rujna 2022.

Čestitajući Murterinima Dan Općine župan Marko Jelić je obećao daljnju potporu Županije projektima Općine Murter-Kornati, zadovoljan što Murter ima velike planove i kapacitete da ih ostvari. Županija će u ovoj godini, rekao je župan, u Murter investirati milijun i pol do dva milijuna kuna. Već u ponedjeljak, najavio je, počinje gradnja kružnog toka između Murtera i Betine, gdje Županija investira 850.000 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here