EKO DOTOK NA OTOK Argonauta poziva na akcije čišćenja podmorja Prvića, Žuta i Vrgade

0
585

Udruga “Argonauta” u partnerstvu s Ronilačkim klubom Murter-Kornati i Općinom Murter-Kornati subotu 24. rujna organizira akciju čišćenja podmorja otoka Žuta, uvala Golubovac, a u nedjelju 25. rujna na Prviću uvale u naselju Prvić Luka.

Riječ je o “Argonautinom” projektu “Eko dotok na otok”, kojim će nakon Žuta i Prvića biti očišćeno i podmorje Vrgade.   Sudjelovanje je do sada najavilo više od 50 ronilaca i volontera s kopna i mora iz ronilačkih klubova “Murter-Kornati”, “Rostrum” Split, “Sv. Roko” Bibinje te “KPA Drava” Varaždin, udruge “Argonauta! i “Biom” te pojedinci i udruge sa Žuta i Prvića. U priopćenju za javnost kojim najavljuje akciju “Argonata” ujedno pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i daju doprinos eko dotoku na otoke našeg arhipelaga.

Ilustracija Foto: Argonauta

Osim čišćenja podmorja od otpada, kroz akciju će se provesti i monitoring prisustva invazivnih algi na ovom području, najavljuje “Argonauta”. Akcije u sklopu projekta Eko dotok na otok su također dio kampanje Rezolucija Zemlja koju provodi Večernji list, a koja ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša. Ove akcije naći će  se tako na karti među više od 30 volonterskih akcija čišćenja iz cijele Hrvatske.

Ilustracija Foto: Argonauta

Osim akcija čišćenja podmorja, provest će se i radionice za djecu Morski superjunaci koji su
osmišljeni kao poligon u kojem djeca uče o podmorju, ronilačkoj opremi, zagađenju mora i sl. Na Prviću će radionica biti provedena istog dana, 25. rujna od 11.00 sati na Rodini, a u
Murteru krajem mjeseca o čijem terminu će “Argonauta” naknadno obavijestiti.

Projekt Eko dotok na otok financira Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti te
sufinancira Grad Vodice, Općina Murter-Kornati te Večernji list kroz projekt Rezolucija zemlje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here