FOTO Pirovac u finalu dobre turističke sezone – moraju li se na Loliću kupati psi i čistiti riba!?

0
1700
Idila pred Lolićem (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

S obzirom da su u nju ušli sa smanjenim kapacitetima, bez hotela Miran koji je zbog preuređenja kasnio s otvaranjem, Pirovčani ovogodišnju sezonu i uz neznatan rast  statističkih pokazatelja ocjenjuju dobrom. TZ u komunikaciji sa ugostiteljima već sada traži načine kako sljedeću učiniti još boljom.

S 307.238 ostvarenih noćenja do 15. rujna, ova je godina samo 0,5 posto bolja od lanjske.

– Budući da je hotel Miran je otvorio tek 20. srpnja, ovakvi statistički pokazatelji mogu se smatrati izuzetno dobrima – kaže nam direktor Turističke zajednice općine Pirovac Igor Bergam. U odnosu na referentnu i rekordnu 2019. godinu ostvareno je  80 posto noćenja i 87 posto dolazaka, a opći je dojam da sezona bila čak i mnogo bolja nego pokazuje statistike.

Direktor TZ-a Igor Bergam na Loliću sluša primjedbe i prijedloge ugostitelja Božidara Severa Šenija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Brojke evidentiranog turističkog prometa su važan orijentir i puno toga govore, ali ne sve. Težimo turističkom razvoju i rastu koji će biti održivi,  praćen razvojem kvalitete i sadržaja turističke ponude, zbog čega su nam u planiranju naših aktivnosti od iznimnog značenja informacije koje možemo dobiti od naših gostiju i od naših ugostitelja – rekao nam  je Bergam koji je četvrtak iskoristio kako bi na plaži Lolić saslušao primjedbe i prijedloge što ih je od svojih gostiju prikupio jedan tamošnjih od ugostitelja.

Na Loliću se danas čistila riba (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Umirovljeni tehnički direktor Grneralturista iz Bistre Božidar Sever Šeni vlasnik je ugostiteljskog obrta i kuće sa osam apartmana u Bakrinama iznad Lolića koji su izvrsno popunjeni od lipnja do listopada. Požalio se ponajprije na čistoću i red na plaži te nepoštovanje zabrane šetanja i kupanja pasa.

Predlaže da se plaža počne čistiti od naplavljene trave i smeća, da se postavi više kanti za smeće, da se redovito prazne te da komunalni redari budu efikasniji u kažnjavanju prekršitelja. Jedan od najvećih problema Lolića i Bakrina, smatra Šeni, je zapuštena, smećem zatrpana šuma koja dijeli tu četvrt od plaže. Komunalci bi trebali pokupiti smeće smeće i urediti put, a ako to zbog privatnog vlasništva ili nekog drugog razloga ne bude moguće, on poziva sumještane da mu se na proljeće se pridruže u radnim akcijama.

Direktor TZ-a Igor Bergam zahvalio je Šeniju na vrijednim informacijama. Poziva i sve ostale iznajmljivače da se s primjedbama i prijedlozima obraćaju posve slobodno, bez ustručavanja pismeno ili osobno u njegovom uredu, jer se radi o informacijama koje bi mogle biti vrlo korisne u pripremi sljedeće, još uspješnije turističke sezone.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here