Dvije pobjede Vade Godulice na 3. Veslačkoj regati “Veslon po korentu”

0
1250
Mačkove Mace u Vadi Godulici (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Šest ženskih i pet muških peteročlanih posada natjecalo se u nedjelju na trećoj po redu tišnjanskoj veslačkoj regati “Veslon po korentu”, a u obije kategorije pobijedila je gajeta Vada Godulica MU 229.

Regata je održana po buri koja je puhala sve snažnije kako se primicala večer. Veslači koji su prema startu krenuli u 17 sati  odveslali cijelo regatno polje, s uvjerljivom pobjedom Vade Godulice. No, vjetar je iz minute u minutu u susret startu veslačica postajao sve snažniji, pa se veslalo skraćenom rutom, samo niz vjetar.

Ženska pobjednička posada bile su Mačkove Mace. U Vadi Godulici su veslale Vojna Jušić, Janja Filipi, Sanda Ježina i Mare Kovačev, kormilarka je bila Tea Rameša. Dobar dio zasluga za pobjedu pripisuju šestom članu posade, vlasniku broda i treneru ekipe, Niki Papešu Mačku, koji je s rive pomno pratio kako veslaju i bodrio ih.

 

Start zenske regate Veslom po korentu

Objavljuje Rudinapress u Nedjelja, 11. rujna 2022.

– Imamo i najstariju i najmlađu sudionicu regate,  iskusna smo i uigrana posada, tako da nam uz uz dobru volju, sjajan brod i vrhunskog trenera pobjeda nije mogla izmaći – kaže kapetanica ekipe Vojna Jušić.

U Vadi Godulici veslaju od je 2011. godine, a na prvom nastupu su ostvarile i prvu pobjedu  .- bile su najbolje među sedam posada koje su veslale na prvoj ženskoj veslačkoj regati tradicijskih drvenih brodova “Dlan i veslo” u Betini.

Gajete su se u Murter vraćale kroz most (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Poredak Ženske veslačke regate:
1. Mačkove mace – gajeta Godulica Mu 229
2. Ekipa za ne biti doma – gajeta Baba Tone Mu 612
3. Tišnjanke – gajeta Tišnjanka Ti 1
4. Zadnji skosi – gajeta Zadrugarka Mu 673
5. Balegarke – gajeta Balegarka Ti 1685
6. Cool bebe – gajeta Kalamita Ti 61
Fešta u šatoru na Rudini (Foto: rudinapress/H. Pavić)
Poredak Muške veslačke regate:
1. Gajeta Godulica Mu 229
2. Gajeta Zadrugarka Mu 673
3. Gajeta Balegarka Ti 1685
4. Gajeta Klamita Ti61
5. Gajeta Otac Gorki Vd 207501
Posebnu nagradu za upornost zasluženo je odnijela posada gajete Otac Gorki, koja je unatoč vitru i korentu doveslala do cilja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here